Vår tids utfordring

Frp ønsker å ta folket på alvor og ønsker derfor en folkeavstemning om innvandringspolitikken.

OVERSTYRER FOLK: «Det er beklagelig at Arbeiderpartiet, Høyre og de øvrige partiene overstyrer folkeviljen på dette avgjørende viktige temaet», skriver artikkelforfatteren om innvandringspolitikken. Høyre-leder Erna Solberg (bildet) får kritikk av Frp. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
OVERSTYRER FOLK: «Det er beklagelig at Arbeiderpartiet, Høyre og de øvrige partiene overstyrer folkeviljen på dette avgjørende viktige temaet», skriver artikkelforfatteren om innvandringspolitikken. Høyre-leder Erna Solberg (bildet) får kritikk av Frp. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer
Debattinnlegg

Bare de tre siste årene har 3000 med norsk bakgrunn flyttet fra Alna og Søndre-Nordstrand. Innvandrere vil være i flertall i hovedstaden i 2031. Dagens innvandringspolitikk koster 42 milliarder årlig.

Ifølge rapporten «Velferd og migrasjon» ønsker nær 70 prosent av den norske befolkningen å redusere innvandringen. Frp ønsker å ta folket på alvor og ønsker derfor en folkeavstemning om innvandringspolitikken. Det er beklagelig at Arbeiderpartiet, Høyre og de øvrige partiene overstyrer folkeviljen på dette avgjørende viktige temaet.

Utfordringene vi står overfor er enorme. Ifølge beregninger fra SSB og Finansavisen koster dagens innvandringspolitikk 42 milliarder kroner årlig. Med andre ord betaler hver eneste arbeidstaker 20000 kroner årlig for å opprettholde dagens innvandring i nåværende og framtidige forpliktelser. En hjelpepleier betaler med andre ord en netto månedslønn i året for dagens innvandringspolitikk. Dersom de siste fem års politikk videreføres vil dette medføre at hele oljefondet vil være tomt innen 2100. Da er det ikke satt av en eneste krone til den forventede utgiftsveksten innenfor eldreomsorgen. Hele oljefondet vil måtte brukes til å subsidiere innvandringspolitikken.Dette mener Frp er totalt uforsvarlig. Skal vi kunne bygge et bærekraftig samfunn er vi nødt til å begrense innvandringen kraftig, samtidig som vi må få på plass en storsatsing på integrering. Dette inkluderer en kompromissløs assosiering av frihetsverdier som likeverd, likestilling, ytringsfrihet, religiøs frihet, personlig frihet og sekulære rettsregler.

Flyttemønsteret i Oslo viser at hovedstaden segregeres. I åra 2010- 2012 flyttet 3000 personer med norsk bakgrunn fra de to innvandrertette bydelene Alna og Søndre-Nordstrand. Når vi ser på erfaringene fra andre byer vet vi at dette er en oppskrift på katastrofe. Likevel er Arbeiderpartiet og Høyre samstemte i å videreføre en innvandringspolitikk uten bærekraft.Dersom nettoutflyttingen fortsetter i dagens tempo vil det ikke være en eneste person med norsk bakgrunn i bydel Søndre-Nordstrand i år 2051. Når vi ser på læringsutfordringene på skoler som i dag har svært høy innvandrerandel, kan vi knapt fatte konsekvensene av en slik utvikling. Søndre-Nordstrand er dessverre ikke et enestående tilfelle. Vi har tilsvarende utfordringer i hele hovedstaden.

Dersom dagens innvandringspolitikk videreføres vil dette få dramatiske konsekvenser. Økonomisk vil den norske stat på fire år påføres ufattelige 168 000 millioner kroner i forpliktelser relatert til innvandring. Dette tilsvarer over ti prosent av statsbudsjettet. I et integreringsperspektiv vil vi bevege oss fire år nærmere en hovedstad og et land delt etter etniske skillelinjer.Om de siste fem årenes vekst i innvandrerbefolkningen fortsetter vil innvandrere utgjøre et flertall i Oslo i 2031.

Frp ønsker ikke en slik utvikling for Oslo og Norge. Dersom vi skal få kontroll på integreringsutfordringene er det nå vi må ta grep. Om fire år kan det allerede være for seint. I innvandringspolitikken står folket og Frp alene mot den politisk korrekte røkla. Kun et sterkt Frp vil være en garantist for en bærekraftig innvandringspolitikk.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.