Vår tids viktigste fortellerstemme

Pulitzerprisen til Kendrick Lamar er en stor seier for svart kultur.

LAMAR DEN STORE: Kendrick Lamar fikk nylig Pulitzerprisen og artikkelforfatteren hyller ham som vår tids viktigste fortellerstemme. Foto: NTB Scanpix
LAMAR DEN STORE: Kendrick Lamar fikk nylig Pulitzerprisen og artikkelforfatteren hyller ham som vår tids viktigste fortellerstemme. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da Kendrick Lamar så Tupac som åtteåring, visste han at han ville bli rapper. Samme år ble han vitne til et drap for andre gang. I år vinner gutten fra Compton i California Pulitzerpris som ingen i hans sjanger tidlige har vunnet før ham.

Pulitzer er en litterær pris som utdeles årlig der en komité av forfattere, redaktører og journalister, tilknyttet publikasjoner som New York Times og Washington Post, deler ut priser innen 21 litterære kategorier – hvor musikk har en egen kategori. Tidligere har prisen bare blitt utdelt til komponister innenfor klassisk musikk og jazz. Det er først nå noen utenfor disse sjangerne blir anerkjent av Pulitzer for deres bidrag til musikk. Hvorfor rap? Hvorfor Kendrick?

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer