DEBATT

Sosial kontroll:

Vår tids viktigste kvinnekamp er glemt

Kampen mot sosial kontroll fortsatt er vår tids viktigste kvinnekamp. Hvorfor er det da så få som tør å sette dette på dagsordenen?

NESTEN FRAVÆRENDE: 

Av over 100 paroler i 8.mars-toget i landets tre største byer, kan vi registrere kun tre paroler som direkte tar for seg denne problematikken, skriver artikkelforfatterne.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NESTEN FRAVÆRENDE: Av over 100 paroler i 8.mars-toget i landets tre største byer, kan vi registrere kun tre paroler som direkte tar for seg denne problematikken, skriver artikkelforfatterne. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I fjor ble over 60 barn etterlatt i utlandet mot sin vilje. Her ble de utsatt for sterk sosial kontroll, trusler, vold og tvangsekteskap. Av disse barna, var flertallet unge jenter. Det viser at kampen mot sosial kontroll fortsatt er vår tids viktigste kvinnekamp.

Hvorfor er det da så få som tør å sette dette på dagsordenen?

I dag markeres kvinnedagen. I år er imidlertid fokuset på kampen mot æreskultur og negativ sosial kontroll bortimot fraværende. Av over 100 paroler i 8. mars-toget i landets tre største byer, kan vi registrere kun tre paroler som direkte tar for seg denne problematikken. Vår tids viktigste kvinnekamp er altså så godt som glemt på selveste kvinnedagen.

Fremskrittspartiet har lenge vært klar på at samfunnet ikke kan lukke øynene for det som skjer med våre unge jenter, verken innenfor eller utenfor landets grenser. Jenter i Norge skal få elske den man vil, si det man vil og ellers stå fritt til å gjøre det de vil, uten å måtte leve i frykt for sanksjoner fra egen familie eller miljø. Det burde være en selvfølge, dessverre vet vi at det ikke er slik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer