Var ungdomskriminell: Roy Jacobsen satt 35 døgn på enecelle som 16-åring

- Det har satt sine spor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er ikke mitt stolteste øyeblikk, og aldri noe jeg har giddi å snakke noe om - selv om det ikke har manglet på journalister som har spurt. Det har forsåvidt ikke vært noen hemmelighet heller - det har bare ikke vært noe jeg har ønsket å bruke, sier Roy Jacobsen (60) til Dagbladet.

I den nye litteraturpodcasten «BokPod», som har premiere i dag, letter den bejublede forfatteren imidlertid på sløret om sin kriminelle fortid.

Sonet på enecelle Jacobsen, som vokste opp i Groruddalen i Oslo, var som tenåring medlem av den såkalte Årvollgjengen, som sto bak alt fra innbrudd og biltyverier til hærverk og narkohandel i noen av hovedstadens mest belastede bydeler på 70-tallet.

- Vi stjal biler og gjorde innbrudd, vi solgte og røyka dop, vi drakk og gjorde hærverk, forteller han i podkasten.

Det hele endte med at Jacobsen som 16-åring sonet 35 døgn på enecelle og ble idømt et halvt års betinget fengselsstraff for en rekke kriminelle forhold.

- Dommen var for alt mulig; både våpen og tjuveri. Jeg satt i varetekt på «Bayer'n», forteller Jacobsen i den nye podkasten, og referer til den store gule fengselsbygningen i Åkebergveien i Oslo, i dag en del av Oslo fengsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer