Var utskjelte for sin rap om gangsters, bitches og pimps for 15 år siden - nå har gjengen fått uventet suksess

Spiller på Øya i dag. Men forventer bråk.

KLARE FOR BRÅK: Oral Bee (Anders Kranmo Smedstad) gjør comeback i 2015. Han spiller også på fredagen under årets øyafestival. Her sammen med sitt crew, Mr. Pimp Lotion (Thomas Huse, t.h) og Big Ice (Andreas Wille Paulsen, bak). Foto: Endre Vellene
KLARE FOR BRÅK: Oral Bee (Anders Kranmo Smedstad) gjør comeback i 2015. Han spiller også på fredagen under årets øyafestival. Her sammen med sitt crew, Mr. Pimp Lotion (Thomas Huse, t.h) og Big Ice (Andreas Wille Paulsen, bak). Foto: Endre Vellene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Var ignorert, kritisert og blokkert. Du kjenner til historien, jeg har fått den publisert. Men nå er bransjefolk så varme i trøya. At de lister meg på P3 og de booker meg til Øya», over sløye westcoast-beats rapper Oral Bee om sin plutselige suksess i åpningssporet på sin seineste skive.

Fått suksess I på begynnelsen av 2000-tallet var han Norges mest utskjelte rapper. Han ble totalslakta for debutalbumet «Sånn vi putter det ned» i riksmediene, og ble ledd av for sin gangserrap der han snakket om rolige nabolag på Nesodden som «hood» og «getto».

- Folk skjønte ikke greia. Men det var en slags motivasjonsfaktor i det, sier Oral Bee nå.

Jadda! Spol 15 år fram i tid, og anmelderne triller femmere for skiva «Putter Det Ned 4Ever», Oral Bee selger ut konserter i Oslo og er invitert til å spille på selveste Øyafestivalen. Rapperen og hans gjeng «Da Playboy Foundation» skjønner ikke helt hva som har skjedd.

- Det er et sjokk. Vi har gjort den samme greia hele veien, vi. Så det å gå fra slakt til firere og femmere, er crazy, sier Oral Bee på sin særegne norsk godt ispedd amerikanske gloser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer