DEBATT

Innreiseregler under covid-19:

Våre kjære er ikke turister

Min kjære er fra et tredjeland, altså fra utenfor EU/EØS. Vi får ikke lov til å gjenforenes på norsk jord. Vi som er splittet har blitt nedprioritert av egen regjering.

ADSKILT I 100 DAGER: Pernille Opsahl Coward har ikke sett kjæresten siden i vinter, og vet ikke når hun får se ham igjen. Foto: Caroline Dokken Wendelborg
ADSKILT I 100 DAGER: Pernille Opsahl Coward har ikke sett kjæresten siden i vinter, og vet ikke når hun får se ham igjen. Foto: Caroline Dokken Wendelborg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Coronapandemien har ikke bare ført til økonomiske og helsemessige utfordringer. Pandemien og restriksjonene har også ført til store sosiale utfordringer for nordmenn med familier og kjærester i utlandet.

Jeg, som mange andre, har blitt splittet fra min kjære - og vi vet ikke hvor lenge det vil være sånn. Vi rakk ikke å samle «krisestaben vår» før grensene ble stengt 16. mars.

Over 100 dager har gått med stengte grenser og splittelse. Restriksjonene for innreise hindrer fortsatt en del nordmenn å samle flokken sin. Det mest smertefulle er å ikke vite når vi kan sees igjen.

Kjærlighet og familiebånd trenger å ha en fysisk møteplass.

Arbeidere med sesongvisum har fått reise inn til Norge mot karantene i flere måneder. Det samme gjelder familie og forlovede til EØS-borgere bosatt i Norge. 15. juni lettet regjeringen på enkelte innreiserestriksjoner. Norge åpnet da opp for at nordmenns familier og ektefeller fra de fleste EU/EØS-land også kan komme til Norge.

Min kjære er fra et tredjeland, altså fra utenfor EU/EØS. Vi får ikke lov til å gjenforenes på norsk jord. Vi som er splittet har blitt nedprioritert av egen regjering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer