Våre lesere har stemt fram hvem de ønsker som hovedperson i neste sesong av «Skam»

Sana er lesernes favoritt.

(Dagbladet): Hvem håper du blir hovedperson i neste «Skam»-sesong?, spurte Dagbladet leserne i forrige uke.

Og spørsmålet engasjerer.

Hele 25 000 har lagt igjen sitt forslag på våre nettsider.

I skrivende stund ligger Vilde og Sana og kniver i tet i den uoffisielle kåringa

Heier på Sana Sana er den rollefiguren Dagbladets lesere ønsker å bli bedre kjent med i neste sesong av suksesserien til NRK.

-  Vi er nødt til å få vite mer om henne og kampen mot «hijab-mafiaen». Det har vært et ganske uforløst sideplott denne sesongen, som jeg regner med at serieskaperne har tenkt å bygge videre på, sier Marie L. Kleve, litteraturansvarlig og tv-anmelder i Dagbladet.

Og folket stemmer i.

7206 av dem som har stemt hos oss ønsker at neste sesong vies Sana, mens 6468 ønsker en sesong der Vilde har hovedrollen.

Bygge selvfølelsen til jenter I første sesong av serien kunne man følge Eva Kviig Mohn, og hennes utfordringer med kjæresten, utroskap og det å få nye venner da hun startet i første klasse på Hartvig Nissen videregående skole i Oslo. 

Denne sesongen har serieskaperne gjort Noora Sætre, en av Evas beste venninner i første sesong, til hovedperson.

«Skam»-skaper Julie Andem har tidligere fortalt at hun har ønsket å lage en serie med flere viktige rollefigurer, som alle hadde historier som kunne utvikles, og som målgruppen trenger å høre om.

- Jeg begynte å utvikle ni karakterer uten noen historier. Alle skulle kunne være hovedkarakterer, og vi skulle kunne bytte hovedkarakter fra sesong til sesong, sier Andem til bransjenettstedet Rushprint.

Prosjektlederne for suksesserien har fortalt at deres mål med ungdomsserien er å hjelpe unge jenter å få et bedre selvbilde.  

- Vi driver med folkeopplysning gjennom humor, sterke historier og å speile den virkeligheten målgruppa lever i, sa prosjektleder Marianne Furevold-Boland, til NRK Kulturnytt i fredag

Hun vil imidlertid ikke røpe hvem som blir hovedperson i neste sesong av serien. Furevold-Boland vil heller ikke kommentere denne saken overfor Dagbladet. 

- Gøy med stort engasjement blant Skam-fansen! Utover det har jeg ingen kommentar, skriver Håkon Moslet i P3 i en tekstmelding til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram