DEBATT

Debatt:  Krigsveteraner

Våre veteraner er vår stolthet

God oppfølging er bare mulig når vi ser på de samlede behovene.

ANSVAR: Vi skal som samfunn ta svært godt vare på veteraner som sliter med senskader, psykiske problemer og lidelser., sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide. Her under Forsvarets opptak og seleksjon på Sessvollmoen idligere vi år. Foto: Torstein Bøe / NTB Scanpix
ANSVAR: Vi skal som samfunn ta svært godt vare på veteraner som sliter med senskader, psykiske problemer og lidelser., sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide. Her under Forsvarets opptak og seleksjon på Sessvollmoen idligere vi år. Foto: Torstein Bøe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Veteranforbundet SIOPS hadde en god kronikk i Dagbladet 1. november. Norske soldater gjør en viktig innsats hver eneste dag for sikkerhet og stabilitet i mange land, ofte med stor personlig risiko. For dette fortjener de respekt og anerkjennelse.

Ny forskning viser at de aller fleste veteraner klarer seg godt etter hjemkomst, men det er noen som sliter med senskader, psykiske problemer og lidelser. Dem skal vi som samfunn ta svært godt vare på.

Både nåværende og tidligere regjeringer har jobbet aktivt for å få et godt støtteapparat på plass. Mye er gjennomført, og vi er flere statsråder og departementer som jobber tett sammen, fordi god oppfølging bare er mulig når vi ser på de samlede behovene. Den videre oppfølgingen vil vi også denne gangen gjøre i samarbeid med veteranorganisasjonene.

Veteranene har fått et særskilt tilbud i Nav-systemet i form av et eget kompetansemiljø på Nav Elverum, som kan benyttes av veteraner og Nav-kontorer over hele landet. Mange har fått god hjelp med sine saker gjennom dette systemet.

Veteranene har gode erstatningsordninger. Nivået på ordningene er ikke endret. Enkelte erstatningskrav kan imidlertid være foreldet hvis de ikke er framsatt tidsnok. Det avgjørende er ikke når vedkommende tjenestegjorde i en operasjon, men om veteranen har framsendt sitt krav når han hadde tilstrekkelig kunnskap om skaden sin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer