KOMMENTARER

Vårens dramatikk på Nationaltheatret blir episk. Og lyrisk.

Nationaltheatret satser på kjente romaner. Som Knausgårds "Min kamp"

DERES KAMP: Nadina Bouhlou, Thorbjørn Harr og Harald Eia skal lage teater av Knausgårds "Min kamp". Foto: Anders Grønneberg
DERES KAMP: Nadina Bouhlou, Thorbjørn Harr og Harald Eia skal lage teater av Knausgårds "Min kamp". Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

I går la Nationaltheatret fram programmet for vårsesongen. Det er mye nytt, Ibsen får hvile til høstens Ibsenfestival. Av ni premierer på Nationaltheatret er fem urpremierer, slo en fornøyd teatersjef Hanne Tømta fast. Og enda bedre: Av ni premierer er hele seks av norsk dramatikk. Det er imponerende. og om vi skal sitere Leif Juster: Mot Normalt.

Men det er et annet trekk som er like tydelig: Av vårsesongens ni premierer er fire basert på bøker, fem hvis vi regner Shakespeares sonetter som en diktsamling. Geir Gulliksen skal skrive manus til en nåtidig versjon av Fjodor Dostojevskijs roman «Demoner», kalt «Demoner 2014». I samarbeid med Riksteatret setter Nationaltheatret opp en dramatisering av Jo Nesbøs bok: «Doktor Proktors prompepulver». Det er for øvrig et uvanlig samarbeidsprosjekt: Nationaltheatret skifter ut scenografi, skuespillere og regissør.

Anne Marit Jacobsen spiller i sin egen og forfatterens dramatisering av Kjersti Annesdatter Skomsvolds roman «Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg». Og ikke minst: Harald Eia, Thorbjørn Harr, Nadina Bouhlou og Kristian Lykkeslet Strømskag skal sammen lage en dramatisering av Karl Ove Knausgårds seks binds roman «Min Kamp».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer