Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vårens tv-krig er i gang. Kun én nådde den «magiske grensa»

Ikke overraskende er det full pott for «Farmen kjendis».

FARMENDELTAKERE: I «Farmen kjendis» konkurrerer blant annet Kari Jaquesson og Leif-Einar "Lothepus" Lothe. Jaquesson røk ut i tvekamp med Aylar Lie søndag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FARMENDELTAKERE: I «Farmen kjendis» konkurrerer blant annet Kari Jaquesson og Leif-Einar "Lothepus" Lothe. Jaquesson røk ut i tvekamp med Aylar Lie søndag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Kjendisversjonen av «Farmen» på TV 2 så sin første tvekamp i helga og seerne flokket til tv-apparatene.

Å nå én million seere i Norge i 2017 er det bare et fåtall tv-konsepter som klarer, og denne helga var det bare ett program som nådde opp til den «magiske grensa».

Rett i overkant av én million nordmenn fikk med seg øyeblikket da Kari Jaquesson måtte forlate «Farmen kjendis», etter duellen med Aylar Lie. I snitt hadde programmet 940 000 seere totalt, ifølge TV 2.

- En bauta

- Det er ekstremt høye tall. I hele «Farmen»s historie har vi bare hatt én søndag som kan måle seg. Så høye seertall forventer vi aldri, sier kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl til Dagbladet.

VANT: Aylar Lie gikk seirende ut av tvekampen mot Kari Jaquesson. Foto: TV 2
VANT: Aylar Lie gikk seirende ut av tvekampen mot Kari Jaquesson. Foto: TV 2 Vis mer

- Det er vel som forventet? En kjendisversjon av Farmen er jo et veldig sikkert konsept?

- «Farmen» er en bauta, men dette er første gang vi lager en kjendisversjon. Vi hadde ikke noen referanser å lene oss på. Seerne har tatt konseptet godt imot, sier Dahl.

Nedgang for HGVM

En annen TV 2-«bauta» er musikkhyllestprogrammet «Hver gang vi møtes», som i tidligere sesonger har hatt svært høye seertall. Lørdag så imidlertid bare 484 000 årets sesongstart med Esben «Dansken» Selvig i sentrum.

Dagbladet anmeldte HGVM, låt for låt.

- Er «Hver gang vi møtes»-tallene skuffende for TV 2?

- Det er litt under fjoråret (529 000), men årets første lørdag møter tøff konkurranse fra NRKs «Idrettsgalla». Vi har stor tro på «Hver gang vi møtes», og forventer at seertallene for første episode øker betraktelig idet tallene fra opptak og Sumo tikker inn, sier Dahl.

Høye NRK-tall

Lørdagens «Idrettsgalla» hadde ifølge NRK 956 000 seere, kun slått av jaktstarten under Tour de Ski søndag. 797 000 fikk med seg «Anno», og hele 764 000 har sett Bjarte Tjøstheims humorserie, «Presten».

Ida Fladens «Happy go lucky»-premiere nådde 360.000 seere, ifølge tallene fra TV 2. TV Norge har foreløpig ikke lansert noen nye konsepter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media