Vårens viktigste trender

Fire eksperter gir deg tips om vårens viktigste trender.

Catarina Midby
talskvinne Hennes & Mauritz

- Denne våren ser vi et fargebilde med klare fruktfarger og pasteller. Trenden er 50-tallsinspirert med klassiske plagg, smale midjer og pene kjoler. Jackie O. er vårens moteikon. Forskjellige versjoner av hennes Chanel-drakter blir svært populært. På damesiden er capribuksa et nøkkelplagg. Det samme er det klassiske cardigan-settet med en matchende topp.

Vi ser i tillegg mye mønster, ruter og blomster både for damer og herrer.

Også for gutta er det preppylooken som gjelder. Sats på tennistrøyer , pastellfarger og smale slacks med smale belter til.

Pauline Nearholm

redaktør for motebladet Fjords

- Siden det er mye klær fra 50-tallet denne sesongen, er det selvfølgelig også 50-tallsinspirert sminke som gjelder. Prøv for eksempel å legge en lett, flytende eyeliner , med lyse lepper til. Ideen er ikke å kopiere sminken fra den epoken, men gi den en moderne vri. I tillegg til sminke ville jeg satset på god, farget neglelakk til våren. Klærne nå er fargesterke, så rosa neglelakk hadde vært fint. De vågale kan jo prøve en farge på hver finger. Hvis jeg hadde hatt mye penger ville jeg i tillegg investert i et par bra makeup-pensler. Det er viktig for å legge vårens sminke fint.

John André Hanøy

innkjøper på klesbutikken Voga

- Anna Sui har vist lekre 50-tallskjoler denne sesongen. For herrene er det også 50-tallet som gjelder, men for dem er det også en del 70-tallsinspirasjon med psykedeliske mønster på skjorter og blazere, samt sterke farger, som vi blant annet så hos Dolce&Gabbana. Generelt vil vi se mye sterke, varme farger til våren; både rødt, rosa, oransje og sitrongult, og også pasteller . For damene har Alexander McQueen laget en lekker kjole i printet chiffon, mens Dolce&Gabbana kommer med en fantastisk storblomstret veske. Gutta må skaffe seg et belte i sterke farger med store spenner.

Sara Skjold

stylist

- Smale 50-tallsinspirerte sigarettbukser , tilbehør med cowboy-detaljer og chiffon-kjoler med tropiske 70-tallstrykk er de tre sterkeste trendene for jentene denne våren.

Nå skal det være pasteller, beige og sterke farger som oransje, rosa og limegrønn.

Skal du bare kjøpe ett smykke denne våren, la det bli et perlekjede . Åpne sandaler eller step in-sko er også tilbake for fullt, og gjerne med platå.

Hvis du har lyst til å la deg inspirere av tidligere moteikoner, vend blikket mot husmødre fra 50- og 60-tallets filmstjerner.

MOTETIPS: Portemone med blomstertrykk kr. 120 (Oasis).<!--/BTEK0--><!--BTEK1-->
MOTETIPS: Chanel-inspirert jakke kr. 398 (H&M).
MOTETIPS: Printet chiffonkjole kr. 11995 (Voga).
MOTETIPS: Veske med tropisk mønster kr. 98 (H&M).
MOTETIPS: Nå skal det være farger, også for menn.
MOTETIPS: Rosa neglelakk kr. 29,50 (H&M).
MOTETIPS: Mønstrete sko kr. 2195 (Voga).