Varer livet ut

Uunnværlig samling av Beatles-kunnskap.

BOK: «Beatles hele livet» er en oppfiffet utgivelse av ei bok som første gang kom ut i 1999. Den inneholder en imponerende samling bakgrunnsmateriale for alle låtene The Beatles spilte inn i studio på sekstitallet, det være seg i Abbey Road-studioet eller for BBC.

Fakta og anekdoter om hver enkelt låt, det være seg bandets egne komposisjoner eller coverversjoner. Flere hundre alt i alt.

Usannsynlig detaljrik, side opp og side ned med både viktig og uviktig informasjon, alt ettersom. Interessant er det for eksempel at Paul McCartney var i tvil om «Yesterday» skulle utgis i det hele tatt, han var sikker på å ha hørt den før, og at underbevisstheten spilte ham et puss da ham laget den. Og hvem kan vel motstå fakta som at «Ticket to ride» var slang for en type helseattest Hamburg-horene måtte ha for å få trekke på gata?

En kjapp arrestasjon dog, under kapitlet om «Day tripper» fra 1965 står det at hvis noen skal ha æren av å ha gjort gitarriff til en egen stil, så er det The Rolling Stones. Ose glemmer da at på det tidspunkt «Day tripper» ble utgitt, hadde The Kinks hatt et halvt dusin gitarriffbaserte hits, blant annet «You really got me» som vel er selve urriffet på gitar!

Uansett: Bli ikke skremt av et gyselig omslag, ingen sann Beatles-venn kan være denne boka foruten.