Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Vi holder med Helena i alt og mot alle:

VARG IL er allerede årets seriemestere

"Heimebane" er også Nils og Eddie altså, husk det.

GODE VARGTASSER: I «Heimebane» gjør denne gjengen serien verdt alle timene, Emma Bones (t.v.), Morten Svartveit, Ane Dahl Torp, John Carew og Rolf Kristian Larsen. Foto: NTB Scanpix
GODE VARGTASSER: I «Heimebane» gjør denne gjengen serien verdt alle timene, Emma Bones (t.v.), Morten Svartveit, Ane Dahl Torp, John Carew og Rolf Kristian Larsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På denne noble spalteplass burde vi skrevet om Trump, om Høyre, om at verden ennu er ond, men nei. I dag skriver vi om den hersens fotballen. Om at Manchester United viste klasse de siste 45 minuttene mot rival City, hurra. At bjørnene Rosenborg våknet opp av vinterdvalen og sendte Molde hjem som I-slakt og at om to måneder starter VM i fotball opp hos Putin, det er bare å grue seg. Vi lurer fortsatt på om britene vil våge å boikotte VM i form av at England blir hjemme? Og, hva skjer da med de andre nasjonene? Følg med. Fotball er store penger og storpolitikk.

Men, altså: Vi skriver også om at i fotballens verden står klisjeene i kø. Vi som nå og da begår bokstaver om verdens fineste idrett benytter dem dag ut og omgang inn. Vi skriker, skråler, er unyanserte, seriøse, useriøse, toskete, glødende, på trynet og ellers ganske fornøyde med uavgjort borte og en seier hjemme.

Vi skal ikke erte på oss for mange, men vi mener nok at deler av supporterne til Vålerenga kunne oppført seg litt mer voksent enn det de gjorde mot Herman Stengel i helga. Unødvendig pubertale, og kom ikke her og si; at det får´n tåle. Det som ble ropt var kvalifisert dust, men nå våger vi oss aldri mer på Bohemen.

Når så er sagt, vi tilstår. At vi hver eneste søndag siden begynnelsen av mars er en av de mange som skifter klubb. Ja, vi veit at dette ikke er lov, men vi gjør det. Det smerter oss selvsagt ettersom det nye favorittlaget spiller i blått, men vi gjør fordi NRK-serien «Heimebane» er søren klype meg noe av det bedre norske feelgood-drama vi har sett på veldig lenge.

Serien tar også opp særs viktige problemer i ly av den evige tittelkampen Mennchester – Kvinnspark Rangers (ganske teite navn, sorry). Men, hHvem holder vi så med i det interne striden i Varg IL, og ellers? Ikke vanskelig å fortelle: Vi holder med Helena i alle episodene, i alle kampene og mot alle. Helena (Ane Dahl Torp) er vår nye helt. På film og ellers i den store og dumme verden der fotballens vesen er ganske så reaksjonær. Helena, vi klarer nemlig ikke å skille mellom fiksjon og virkelighet, må ta over Norge. Måtte hun og Varg (krise å holde med dem selvsagt, virkelig) beholde plassen i eliteserien, og måtte Mikkelsen skjerpe seg kraftig, det siste er jo en delikat sak for John Carew. Han spiller forresten helt greit. Han er seg sjøl og det funker bra. Vi ser fram til sesong 2. Nei, fjør vi egentlig det? Kanskje det er nok med en sesong.

Pytt. I det hele tatt er det okay at søndagskveldene igjen er av en slik art at den skjermes til «Heimebane». Denne må vi ha med oss, og nå snører det seg realt til også. Vi gruer oss blant annet til den viktige bortekampen mot Rosenborg, og vi håper Camilla også finner ut at Nils – han er forresten en av favorittene – har rett. Camilla skal bli «verdens beste kokk».

Vi kan ei heller ikke skrive om «Heimebane» uten å nevne det vesle rollen som Eddie (Per Jan Vinje) – altmuligmannen og materialforvalteren som er Leeds United-fans på sin hals – vi elsker slike knøttsmå drypp av sunn fotballgalskap, steikje bra.

Så gi meg en V for Vargtass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!