«Varg Veum»-aktuelle Ingrid Olava varsler nytt album

Klar til å følge opp Spellemannpris-suksessen.

VARSLER NY PLATE: Ingrid Olava er for tiden travelt opptatt med å skrive låter til nytt album, som hun håper å få utgitt i løpet av året. 
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
VARSLER NY PLATE: Ingrid Olava er for tiden travelt opptatt med å skrive låter til nytt album, som hun håper å få utgitt i løpet av året. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer

(Dagbladet): - Det skjedde så fort. Plutselig sto jeg på kjøkkenet med Varg Veum sittende på bordet foran meg, bare dager etter at jeg hadde fått rollen, sier Ingrid Olava Brænd Eriksen, best kjent som Ingrid Olava, til Dagbladet.

- Det var en ordentlig «ut av deg sjæl»-opplevelse. Absurd og gøy, fortsetter hun.

Fredag har «Kalde hjerter», den tolvte og siste i rekken av filmene om privatetterforsker Varg Veum, kinopremiere.

Artisten har en av de mer sentrale rollene i filmen.

- På tynn is Som i samtlige 12 filmer, er Trond Espen Seim (Varg Veum) og Bjørn Floberg (Jacob Hamre) med. De andre nøkkelpersonene i den siste «Varg Veum»-filmen spilles av Lene Nystrøm, Mads Ousdal, Gitte Witt og Kim Sørensen.

- Jeg følte at jeg var på tynn is i møte med så mange fantastiske skuespillerne, som jeg har sett opp til omtrent halve livet mitt. En del av meg blir trigga av dette med å ikke vite om det brister eller bærer, en slags sykelig dragning, ler hun.

- Men veldig spennende, stas og absolutt en kul erfaring. Man må jo ta sjanser.

Gjør gjerne mer film I «Kalde Hjerter» roter Veum seg nok en gang opp i Bergens mer lugubre miljø. Nye skurker skaper nye utfordringer for privatetterforskeren, mens han leter etter et forsvunnet søskenpar, som viser seg å være tilknyttet både en narkoliga og prostitusjonsmiljøet.

Ingrid Olava spiller Siv Bruun, storesøstera til det savnede søskenparet.

Artisten, som også har medvirket i kritikerroste «Oslo 31. august», er ikke fremmed for å gå på flere audition og å spille i flere filmer, dersom anledningen skulle by seg.

- Det er skummelt og krevende, men interessant og lærerikt å gå på auditions. Jeg synes film er veldig spennende, sier Ingrid Olava.

Varsler ny plate Men før den tid, kommer ny plate. Hun befinner seg i skriveprosessen til oppfølgeren til Spellemannpris-belønnede «The Guest».

- Det er en tung og ensom prosess. Derfor er det deilig med premierefest, et herlig avbrekk, smiler hun. 

31-åringen håper å få utgitt plata, den tredje i rekka, før inneværende år er over.

- Jeg er ikke sikker på om det blir, men håper på det. Akkurat nå ser jeg på produsenter, skriver, og har mange avgjørelser å ta. En heftig prosess.

- Ett hakk videre Under Bylarm i februar framførte hun seks låter - fem av dem splitter nye, som alle vil inngå på det kommende albumet.

I SENTRALE ROLLER: Fredag har «Varg Veum - Kalde hjerter» kinopremiere, og artist Ingrid Olava har en av de mest sentrale rollene i filmen. Her sammen med Trond Espen Seim og Mads Ousdal.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
I SENTRALE ROLLER: Fredag har «Varg Veum - Kalde hjerter» kinopremiere, og artist Ingrid Olava har en av de mest sentrale rollene i filmen. Her sammen med Trond Espen Seim og Mads Ousdal. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

- Det synes jeg var modig. Det krevde mye, samtidig som det var deilig med de umiddelbare reaksjonene jeg fikk. Og deilig blir det også når alt er ferdigskrevet og jeg kan gå i studio, sier hun, og fortsetter:

- Jeg gleder meg enormt til å lage musikk, til å dra ut på veien, spille konserter og møte publikum. Men mye må gjøres før den tid.

Uttrykket på plata er det for tidlig å si noe om.

- Men jeg kan ikke unslippe at det mest sannsynlig vil høres ut som meg, samtidig som jeg håper å ta det et hakk videre. Det er jo det man ønsker som artist. Å utvikle seg.

Kjæreste Nylig ble det også kjent at den «Varg Veum»-aktuelle artisten har vært kjæreste med Erik Ulfsby i et halvt års tid. Men Ingrid Olava har ikke tenkt å satse mer på skuespillerbiten av den grunn.

- Jeg ser mer teater, det gjør jeg, og synes det er veldig gøy. Men han blander seg ikke inn i karrieren min, sier Ingrid Olava.

Ulfsby har siden januar 2011 vært teatersjef ved Det Norske Teatret. Tidligere har han jobbet som skuespiller og regissør, tilknyttet blant annet Trøndelag Teater, Teatret Vårt og Den Nationale Scene.

FILMAKTUELL: Ingrid Olava spiller Siv Bruun, storesøstera til et savnet søskenparet, som Varg Veum gjør sitt beste for å spore opp. Foto: Cinemiso/ SF Norge
FILMAKTUELL: Ingrid Olava spiller Siv Bruun, storesøstera til et savnet søskenparet, som Varg Veum gjør sitt beste for å spore opp. Foto: Cinemiso/ SF Norge Vis mer

- Det er gøy å ha denne sterke felles interessen for scenisk uttrykk, smiler Ingrid Olava.