Varg Veum fascinerer fortsatt

Ny, klassisk Veum-krim fra Gunnar Staalesen.

GUNNAR OG VARG : Gunnar Staalesen uttalte nylig at han aldri blir lei av sin lurvete privatdetektiv Varg Veum. Det blir ikke anmelderen heller. Foto: Keith Hammett / Dagbladet
GUNNAR OG VARG : Gunnar Staalesen uttalte nylig at han aldri blir lei av sin lurvete privatdetektiv Varg Veum. Det blir ikke anmelderen heller. Foto: Keith Hammett / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også: • Intervju med Gunnar Staalesen. • Utdrag av «Der hvor roser aldri dør» i Dagbladets sommerbokserie.• Disse bøkene kan du se fram til i høst.

ANMELDELSE: Det første jeg gjorde da jeg som ung student flyttet til Bergen i 1990, var å legge meg på sofaen og lese alle Gunnar Staalesens Varg Veum-romaner. På det tidspunktet hadde han gitt ut syv, den siste var «Bitre blomster», som kom i 1989. Den mollstemte privatetterforskeren kjempet mot alkoholen og ensomheten, men i årene som fulgte skulle han på sett og vis få bukt med dem begge. Han fikk et bedre forhold til sin ekskone Beate og sønnen Thomas. Han fikk lagt inn antabus og ble kjæreste med sin venninne Karin i Folkeregisteret.

I høstens utgivelse er året 2001, og Veum er tilbake ved utgangspunktet. Karin er død. Sønnen Thomas har flyttet til Oslo og venter barn med sin kone. Den vordende bestefaren, derimot, sitter på sitt kontor i Strandgaten 2 med en flaske akevitt i skriveborddskuffen. På «hvileløs vandring gjennom livets bakgater», som han selv uttrykker det.  

Reddet av gongongen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.