Variert meny på vinterfest

Mange litterære ingredienser når Volapük lager Vinterfestival. Blant annet et dryss av lovende forfatterspirer. Og Lars Saabye Christensen.

En festival må nesten vare over flere dager, og den femte Volapük Vinterfestival har viet to av fire dager nesten til litteratur alene.

Lørdagen starter forsiktig. Da kan du for eksempel høre en revystjerne fra 60-tallet, Finn wibeto, fortelle om og lese fra Rolf Jacobsens diktning - Den lyriske modernismens far i Norge. Du kan også møte en ekte hardbarka Vi Menn-journalist. Ragnar Askeland debuterte i fjor med krimromanen "Jomfruens død". Eller kanskje det frister med en musikk og lyrikk i samme øyeblikk - i performanceforestillingen "CA ti dikt".

Søndag blir den reneste samlebåndsopplesning av egne tekster. Til sammen tolv forfattere skal til pers. Lars Saabye Christensen er Frognerforfatteren over alle. Hvem har ikke fått intimkjennskap til bydelen gjennom boken "Beatles". De unge og kommende er blant andre representert av Hanne Ramstad og Gabriela Barrios, begge 24 år gamle og med bøker i vente. Verdt å nevne er også Holte Pogo Ex-sperience. Undergrunnspoeten Holte står på samme scene som Pogo, eks-bassist fra Jokke og Valentinerne.

En snurrig lyrisk suppe altså - med smakebiter for alle?