Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Variert paljettmiks

Det spares ikke på glitter og glimt i øyet, men «The Showgirls Must Go On» er bare tidvis glitrende likevel.

Pink Ladies: Elisabeth Andreassen (t.v.), Hilde Lyrån, Guri Schanke og Mariann Aas Hansen er på scenen igjen som Showgirls, denne gang kaller de showet "The Showgirls Must Go On". Pressefoto fra øving: Fredrik Arff
Pink Ladies: Elisabeth Andreassen (t.v.), Hilde Lyrån, Guri Schanke og Mariann Aas Hansen er på scenen igjen som Showgirls, denne gang kaller de showet "The Showgirls Must Go On". Pressefoto fra øving: Fredrik Arff Vis mer

SHOW: De slår gnister fra første stund, damene i Showgirls, det skal de ha. Fra det øyeblikk de kommer skridende inn på scenen og gir oss sin versjon av Lady Gagas «Born this way» — så stråler de. Alt annet ville vært umulig i såpass minikorte, gnistrende paljettkjoler.

Og mer paljetter, glitter og gull skal det virkelig bli. Det er bra, for det ville ikke glitret av alle numrene uten

Festenergi Fem år er gått siden Elisabeth Andreassen, Hilde Lyrån, Guri Schanke og Marian Aas Hansen opptrådte sammen som Showgirls på Chat Noir sist. Det ble en storsuksess. Over 100 forestillinger ble vist i Norge. Nå, i teatrets hundreårsjubulieums år, er det et klokt valg å samle dem på scenen igjen.

Klokt, for mest av alt oser showet festenergi: Sceneglede, sangglede, danseglede og god stemning damene imellom.

Litt bygderævvy Det swinger mye, men det svinger også i kvalitet. En del numre ender opp som litt famlende. Noen numre rett og slett litt kjedelige og flate, som et klassisk kabaretnummer hvor Guri Schanke får revet av seg kjoler til hun står i undertøyet.

Andre nærmer seg rai-rai-bygderævvy, som når Bettan kommer inn med pannebånd på snei, trommesett på ryggen og synger en svensk grisevise om Kåta Bettan.

Tant og fjas Rytmen halter litt, en rød tråd er vond å se. Noen ballader blir litt malplasserte. Til tider kan man tenke, hva er dette, egentlig, russerevy av godt voksne damer? Det er mye gull, men lite ull. Men regissør Johan Osuldsen skal altså ha for å ha bevart festfølelse tvers gjennom.

Damene er på sitt beste når de spiller på manglende selvhøytidelighet midt oppe i all glamouren. Det utgjør god balanse til mer sofistikert materiale som når Marian Aas Hansen synger Joni Mitchell. Vi lar oss tidlig sjarmere av en morsom, introduserende samtale hvor damene annonserer at de skal komme inn på jubileum, alder og samliv.

Lyrån i klasse for seg Hilde Lyrån er i en klasse for seg, særlig når hun selvironiserer over å være førtini — ikke femti, altså — og singel. Hun setter de andre på plass med å understreke hvilken nålevende kvinne som har flest produksjoner bak seg på huset i divaherlige «Dronningen av Chat Noir».

Stemmen hennes er ikke like sterk som Andreassens eller Aas Hansens. Det er ikke Schankes heller, men Lyrån har stålkontroll på komikken, enorm scenetilstedeværelse og er mest grasiøs som danser. Så er hun da også revystjerna opprinnelig. Schanke ender litt mer utydelig enn de andre.

Godt avbrekk Med seg har de fire mannlige dansere anført av Bjørn Wettre Holthe, som også gnistrer av energi. Et eget nummer hvor karene slo til og framførte Gary Glitters «The Leader of the Gang» i rampegutt fra Grease-stil, var et hyggelig avbrekk fra alt østrogenet.

Alt i alt en variert festkveld som nok vil selge fulle hus høsten gjennom. Men ikke møt opp om du er allergisk mot paljetter.

I klasse for seg: Hilde Lyrån "eier" scenen og er, som hun synger selv, Dronningen av Chat Noir på alle måter. Pressefoto: Fredrik Arff
I klasse for seg: Hilde Lyrån "eier" scenen og er, som hun synger selv, Dronningen av Chat Noir på alle måter. Pressefoto: Fredrik Arff Vis mer
Glitterbonanza: De har ikke spart på glitteret, damene i The Showgirls, men det glitrer ikke av alle numrene i det nye showet deres av den grunn. Pressefoto: Fredrik Arff
Glitterbonanza: De har ikke spart på glitteret, damene i The Showgirls, men det glitrer ikke av alle numrene i det nye showet deres av den grunn. Pressefoto: Fredrik Arff Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media