DAGDRØMMER: «Jeg lot som om jeg ikke likte ham, men egentlig satt jeg på rommet mitt og dagdrømte om ham alene», skriver kronikkforfatter Sindri Emilia Heiland, 12 år. Her er jentene på operataket da Justin Bieber besøkte Oslo i fjor. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
DAGDRØMMER: «Jeg lot som om jeg ikke likte ham, men egentlig satt jeg på rommet mitt og dagdrømte om ham alene», skriver kronikkforfatter Sindri Emilia Heiland, 12 år. Her er jentene på operataket da Justin Bieber besøkte Oslo i fjor. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Våren alt ble forandret

Alle i klassen min syntes han var teit. Jeg turte ikke å si at jeg likte ham, så jeg holdt bare munnen lukket.

Det var tidlig våren 2010, den våren alt ble forandret. Det startet med at jeg klikket meg inn på en sang som het «Baby». Jeg syntes den var ganske fengende og teksten til sangen var søt. Jeg søkte etter flere sanger av denne gutten med navn Justin Bieber og fant «One Time». Jeg syntes at stemmen hans var helt utrolig og jeg hørte på sangene hans om og om igjen.

Alle i klassen min syntes han var teit og jeg turte ikke å si at jeg likte ham, så jeg holdt bare munnen lukket. Familiemedlemmer mente at han var en liten guttunge som kom til og forsvinne bort etter et par måneder. Jeg lot som om jeg ikke likte ham, men egentlig satt jeg på rommet mitt og dagdrømte om ham alene.

KRONIKKFORFATTER:  Sindri Emilia  Heiland, Kristiansand, 12 år vant vår tekstkonkurranse for ungdom mellom 12 og 16 år.
KRONIKKFORFATTER: Sindri Emilia Heiland, Kristiansand, 12 år vant vår tekstkonkurranse for ungdom mellom 12 og 16 år. Vis mer

Så gikk det et par måneder, jeg fikk min første Bieber-plakat. Da visste jeg at jeg var blitt en fan. Jeg prøvde å fortelle folk at jeg likte ham, men jeg var redd for å bli mobbet. Jeg kjente at det virkelig plaget meg å ikke tørre å si min mening.

Derfor, etter nesten to år var jeg lei av å sitte alene og høre på musikken hans. På bursdagen min ba jeg moren min om å bestille en «I love Justin Bieber»-hettegenser til meg, det gjorde hun. Da jeg fikk den i posten var jeg fortsatt redd for å gå med den offentlig. Men én dag bare tok jeg den på og gikk til skolen. «Er du fan av Justin Bieber», spurte klassekameratene mine. «Ja det er jeg», sa jeg og smilte. Noen dager seinere kjøpte jeg meg filmen «Never Say Never», en film som handlet om Justin. Det var da jeg ble en belieber. Og jeg er fortsatt en belieber.

Han har inspirert meg så utrolig mye. Jeg er veldig glad i musikk og har en stor drøm om å oppnå noe stort. Justin lærte meg at jeg aldri skal gi opp og at jeg skal tro på meg selv. Å være en belieber handler nemlig ikke bare om hvor mange plakater du har, hvor mange konserter du har vært på eller hvor mange Bieber-ting du har. Det handler om å være inspirert av ham og respektere valgene han tar. En belieber er en fan som alltid vil være der for Justin - uansett hva.

2. plass: Beliebers - dere går for langt!
3. plass: Belieber, sa du?

Vi anmoder om en saklig debatt uten personhets.

Følg oss på Twitter