Vårlig på catwalken

Sommeren er rett om hjørnet. I hvert fall om du var i Milano i helga.

Sentrale italienske moteskapere har denne uka vist fram vår- og sommerkolleksjonen i store show i den italienske motebyen.

Stefano Gabbana og Domenico Dolce, også kjent som Dolce & Gabbana, og Giancono Ferre, Antonio Marras, Anna Molinari, Salvatore Ferragamo og Alessandro dell'Acqua var noen av klesdesignerne som hoppet over høsten i går og gikk rett på de lyse tider.

Påvirker

- Moteuka i Milano påvirker oss alle, sier stylist og designer Tommy Løland. Han jobber i motebladet Fjords og lager i tillegg sin egen smykkekolleksjon.

- Klærne som henger i kjedebutikker som H&M, er ofte direkte kopiert fra den italienske catwalken, sier han.

Korsetter

Vi har med andre ord god grunn til å følge med på hva de stankelbeinstynne modellene vrikker seg i på den italienske catwalken. Tommy peker spesielt ut to hovedtrender for neste sommer.

- Korsetter har av en eller annen merkelig grunn dukket opp på utrolig mange visninger i det siste. I tillegg bruker designerne nå armymønster i alle mulige fasonger.

BLOMSTRENDE: Blomster var et gjennomgangstema i moten forrige sommer. Designhuset Etro mener tydeligvis vi bør fortsette å kle oss som en blomstereng.
SAFTIG SUSS: Naomi Campbell kan ikke akkurat kalles gammel, men i moteverdenen er hun en veteran. Da showet var over, plantet supermodellen et smellkyss på kinnet til den italienske designeren Stefano Gabbana.
FULL SNØRING: Modellen Gisele Bundchen viser fram hva hun hari en trang, knekort kjole fra Dolce & Gabbana. - Til sommeren skal klærne være sexy. Korsetter og snøring blir to av hovedtrendene, spår Løland.
KAMUFLASJEKUL: Esther Canadas ser både sexy og tøff ut i et militærskjørt fra Etro. - Både kamuflasjeklær og musikkkorpsinspirerte uniformer har vært vist mye på catwalken, sier Tommy Løland.