Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vårlista klar fra Aschehoug

Etter det forlagssjef William Nygaard kalte «en høst struttende av boklig vitalitet», slår Aschehoug forlag til igjen med en variert og sterk vårliste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste to bindene i den nye store Norges-historien foreligger nå, to etablerte norske forfattere debuterer med skjønnlitterære bøker og Toni Morrisons første roman etter at hun fikk Nobelprisen i 1993, utgis på norsk i slutten av juni.

  For øvrig er det interessante navn også innenfor krim-, dokumentar og faktalitteraturen.

  Finn Benestad har samlet og redigert et stort utvalg av Edvard Griegs brev i to bind.

- Høye ambisjoner

- Vi har høye ambisjoner og sterke tradisjoner å ivareta. Vårt lille språksamfunn tåler ikke lettsindige eksperimenter, sa William Nygaard da han introduserte vårens litteraturtilbud i dag.

 Nygaard mente de raske endringene, særlig fra informasjonsteknologien, vil skape enda sterkere konkurranse som gjør at forlagene må tilpasse seg tidas nye krav.

Tre priser

Aschehoug forlag delte ut tre priser til yngre forfattere: Debutantprisen på 80 000 kroner gikk til Runo Isaksen for hans roman «Åpen bok». Odd W. Surén fikk det ene reisestipendet på 40 000 kroner for sitt forfatterskap og Kjell Erik Vindtorn det andre for sin diktsamlng «Mellom barken og verden».

  Vindtorn, som har skrevet 25 bøker og opplevd mange land, vil bruke pengene til en reise til Borneo for å se på ødeleggelsene av regnskogen, samt til Kuala Lumpur i Malaysia. Han reiser allerede i februar.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!