Vårløsning

Nydelig oppfølger av Bent

CD: Millenniumskiftet var toppsesongen for fløyelsmyk og nydelig downtempo-musikk, hvor den noe besynderlige Nottingham-duoen Bent ble kongene av sofahaugen - også i Norge. «Programmed to Love», Bents debut av en mesterverk, gikk utrolig nok helt opp til åttende plass på de offisielle norske hitlister.

Lykkemusikk

Men i denne bransjen er dette lysår siden; det gikk inflasjon i musikk av det nydelige og nede slaget, og publikum fikk forståelig nok. Følgelig er markedet for downtempo-musikk skrumpet inn, og vi sitter igjen med, vel, to band som lager betydningsfull sofamusikk: Lemon Jellys technicolor-psykedelia møter folkmusikk og Bents alltid inkluderende og samplebaserte lykkemusikk. For det er få duoer som gjør deg så glad som Bent - selv om det heldigvis kommer med en touch av melankoli på kjøpet. For like heldigvis forsetter Nail og Simon i det samme sporet som gjorde «Programmed to Love» til en slik uimotståelig opplevelse.

Nærpsykedelia

Låter bygger seg opp rundt det som er genialt plukkede samples og ender som fantastisk trippy og nærpsykedeliske opplevelser - ingen andre lager så bra «drømme-seg-bort»-musikk som Bent.

Mozart, favoritten Nana Mouskouri, David Essesx (!), elementer fra country og Hawaii-musikk, er bare noen av ingrediensene som gjør «The everlasting blink» til en så deilig opplevelse. Det er bare låten «Beautiful Otherness» sine uoriginale «beautiful, beautiful, yeah, yeah»-vokalriff som ødelegger stemningen på det som ellers er en perfekt vårløsning.