Varm hyllest

Stadig dukker det opp «nye» plater med den avdøde sangeren og låtskriveren Townes Van Zandt, og nå blir han også hyllet av sine artistvenner.

Han døde bare 52 år gammel 1. nyttårsdag 1997 - på dagen 44 år etter Hank Williams. Townes kan tåle sammenlikningen med Hank, og levde til tider like hardt og brutalt. Hans sanger er som små noveller, og hans storhet understrekes av lista over artister som hyller ham på «Poet»: Emmylou Harris (i en fantastisk versjon av «Snake Song»), Willie Nelson, Steve Earle, Cowboy Junkies, Lucinda Williams, Nanci Griffith, sønnen John T. Van Zandt og åtte til. En varm, ærbødig og mektig hilsen fra artister som respekterte Townes høyt.

CDer


Diverse artister
«Poet - A Tribute To Townes Van Zandt»
(Catfish/MNV)
Varm hyllest fra Townes´ mange artistvenner.


Townes Van Zandt
«Texas Rain - The Texas Hill Country Recordings»
(Tomato/MNV)
Noe overprodusert duettplate med tidligere uutgitte innspillinger.


Townes Van Zandt
«The Best Of Townes Van Zandt»
(Tomato/MNV)
Noen av hans beste sanger samlet på én CD.

Willie og Emmylou er også med på «Texas Rain», som ble spilt inn på 90-tallet. Det er morsomt å høre 12 av sangene hans som duetter i tidligere uutgitte versjoner, men til dels pompøse arrangementer suger noe av styrken ut av det som i utgangspunktet er nakne sanger med Townes' myke og magiske stemme som drivkraft.

At han ofte står seg best med minimal backing eller aleine som trubaduren Townes, slik vi flere ganger hørte ham på Cruise Kafé i Oslo, viser en ny «Best Of»-samling med låter som «Tecumseh Valley», «For The Sake Of The Song», «Pancho And Lefty», «No Place To Fall» (duett med Willie) og Rolling Stones' «Dead Flowers» (fra den flotte liveplata «Rain On A Conga Drum» fra 1990 - da han også gjorde en fantastisk konsert på Cruise). Selvfølgelig er det låter som mangler, f.eks. «Loretta», men cd-en er en fin introduksjon for deg som ikke har oppdaget den unike artisten.