Varm opp til valgdagen med vår satiriske valgkampføljetong

Gikk du glipp av Vidar Kvalshaugs nettroman «Blåblåmandag»?

Illustrasjon: Pål Dybwik
Illustrasjon: Pål DybwikVis mer

BLÅBLÅMANDAG (roman, 2013).

1. Et hardere regn har begynt å falle Kapittelet der den ulykkelige Venstre-velgeren drikker som om det gjaldt livet. Det gjør det også. Han kunne ikke stemme Venstre i år heller, men bestemmer seg for å gjøre noe drastisk.

2. Følelsen av åååååfaen Kapittelet der kulturforsker Karl Georg Byrkje plutselig begynner å huske hva som skjedde da han var på nachspiel med henne som ser ut til å bli høyresidens nye kulturminister.

3. En liberalist i praksis Kapittelet om en rød, tynn dildo oppe i toern på et seminar — og litt om hva som egentlig er liberal politikk.

4. Sonderinger til alle sider Kapittelet der førtiårskrisen slår inn for fullt og Karl Georg Byrkje går fra å være en svikefull Venstre-mann til å bli et konkurransemenneske.

5. Slottsplassen er stedet å være en fredag Kapittelet der landet får blåblå regjering og en fremmed bil står som en skummel hund i oppkjørselen til Karl Georg Byrkje.

6. Hjerneutvekslingen Kapittelet der Karl Georg Byrkje klatrer mye høyere enn en Venstre-mann kan gjøre i september 2013 og bestemmer seg for hva han skal gjøre med nakenbildene.

7. Jakt og fiske Kapittelet der noen bygger opp landet og andre bruker det opp. Karl Georg Byrkje kvitter seg med sinnet over Venstre når han tar et oppgjør med en ungarsk eier av en vaskehall.

8. Boklovstilen Kapittelet der to store menn går under, den tredje direktøren blir gissel og Karl Georg Byrkje ender opp på fanget til dem alle.

9. Politikk på bakrommet Kapittelet med Rolling Stones på stereoen, to lettkledde damer, bokbransjens grimme smørside, kvinnelige forfattere i serveringsuniform og ei nynorskbikkje under bordet.

10. Harde fakta Kapittelet der Elvis-posen virker og Jon Fosse legger opp som forfatter på grunn av blåblå regjering og bokloven.

11. Animal farm/Blues Brothers Kapittelet der svarte solbriller, kultureliten i små minkbur og en stresskoffert med torturredskaper dukker opp på bakrommet.

12. Negrene smiler og har det fint Kapittelet der Karl Georg Byrkje blir kjent med Aina fra shendis.no og et håndskrevet postkort endrer alt i vår digitale tid.

13. Bare en landsens Venstre-mann Kapittelet der rasismebeskyldningene hagler og vår helts indre Venstre-mann bryter gjennom og tar et oppgjør.

14. Meg og deg og YouTube Kapittelet der Norge får sin Rodney King-sak og Dagbladet endelig kommer til nytte. Og en 14-åring gjør noe han ikke bør.

15. Ingen kake Kapittelet dehttps://labrador.dagbladet.no/?op=EditArticle&webobjectId=29145270r Erna tar med Karl Georg Byrkje til Frognerseteren og viser hvem som er sjefen.

16. Bakerst i bussen Kapittelet der en statsråd går ut og Venstre viser hvor fleksible de er. Pluss litt klining på bussen hjem.

17. Bygge landet nedenfra Kapittelet der et klassisk politisk møte rundt et furubord i et middelklassehjem ender i et uventet politisk comeback.

• Les intervju med Vidar Kvalshaug, forfatteren av «Blåblåmandag», her.

FORFATTEREN: Vidar Kvalshaug. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
FORFATTEREN: Vidar Kvalshaug. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer