Varm velkomst for Annie

Britene liker «Anniemal».

Times Online er blant dem som går lengst i å rose bergenseren. Avisen skriver at Annie kan få Kylie til å høres ut som en hyllest til Status Quo og gir albumet fire av sine fem stjerner. «Anniemal» er ifølge Times ikke bare fantastisk, men musikken er lagd for å få deg til å danse rundt på soverommet, mener de. «Det er sanger om festing, kjekke menn og om å slå opp. Albumet er ikke ment å være trendy eller ironisk. Det er rett og slett vakker, fengende pop som er morsom, bra og trist», skriver avisen.

Ærverdige BBC beskriver albumet som «slik popmusikk skal høres ut i 2005», og får dermed ikke sagt stort klarere at de liker bergenserens musikk.

The Observer skriver blant annet at Annies sanger utstråler en «vinnende kombinasjon av uskyldighet og erfaring, friske, blonde melodier og en produksjon som skriver seg fra R&B, dance-musikk som Daft Punk, 80-talls pop-soul og ABBA».

Den gode kritikken kan komme godt med for Annie når hun skal vise verden at norsk musikkbransje er på vei oppover. Til BBC forteller hun om en stor tro på norsk musikk:

- Det er i ferd med å skje mange svært gode ting. Det pleide å være kun A-ha.

Til høsten skal hun lanseres i USA.

HEDRET: Annie ble hedret med både Spellemanns- og Alarmpriser. Nå lar også britiske kritikere seg begeistre av bergenseren.
IMPONERER: BBC mener at Annies debutalbum er en sjelden juvel.