Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Varmer opp før MGP jr.

Foran 30 millioner potensielle tv-seere skal Aleksander «Alek» Moberg (15) fra Drammen forsvare de norske fargene i lørdagens finale i Melodi Grand Prix Junior. Men han er ikke nervøs.

Vinnere: Sæming Moen, Christine Hellerud, Even kjæxli, Vanja Rustad og Marianne Johansen. Vinnerne blir kontaktet.

LILLEHAMMER (Dagbladet): I stedet for å bekymre og grue seg bruker Alek dagene fram mot lørdagens finale i MGP jr. til å bli kjent med de andre landenes deltakere.

-  Mandag traff jeg deltakerne fra Makedonia og Polen. Vi sang sangene vår for hverandre og hadde det gøy sammen. Det er nesten det viktigste med MGP jr., sier Alek til Dagbladet. Etter at han vant den norske finalen i Oslo Spektrum 12. juni, har det skjedd mye rundt Drammens-gutten. I sommer og i høst har han turnert kjøpesentre og fornøyelsesparker sammen med flere av de andre deltakerne fra den norske finalen. Men når Alek skal framføre sin egenkomponerte sang «En stjerne skal jeg bli» foran 7000 i Håkons Hall - og flere millioner tv-seere - innrømmer han at pulsen kommer til å stige.

-  Jeg har tatt en smugtitt på scenen og salen i dag. Den virker enda større enn Oslo Spektrum. Men det er bare kult. Jeg har brukt den siste uka på å forberede meg med de sju danserne mine, så dette skal gå bra. Dessuten har jeg både mamma, pappa, tvillingbror, fettere og kusiner i salen som støtte, sier Alek.

<B>NORGES HÅP:</B> Alek, , Aleksander Moberg (15) (med blå genser midt i bildet) fra Drammen er klar for den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix Junior i Håkons Hall på lørdag. Her sammen med en av de andre deltagerne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media