Varmer opp med het elskov

STOCKHOLM (Dagbladet): Luciano Pavarotti tar kjæresten Nicoletta med på oppladingen foran Oslokonserten: - Jeg elsker natta lang, men i senga hviler jeg stemmen. Der tar jeg ingen høy c.

Tenoren, som hever sin mektige røst sammen med Verdenskorets 520 sangere i Vigelandsparken i Oslo 26. juni, overrumplet kjæresten Nicoletta (29) med utsagnet. Den tidligere personlige assistenten rødmet da Pavarotti (63) la ut om sine private forberedelser overfor pressen i Stockholm i går.

- Og så spiser jeg mindre og holder meg ellers i bedre form, legger Pavarotti til, mindre omfangsrik og i åpenbart bedre form enn på lenge.

I god form

I Stockholm i går spøkte han og lo, mens han leide rundt på sin unge kjæreste som han er dypt forelsket i.

Han har lagt bak seg den tøffe skilsmissen med Adua (62), som han var gift med i 38 år, og legger villig ut om hvordan han varmer opp før konserter, hvordan han vedlikeholder stemmen - og hvor fint han synes det er i Skandinavia.

- Sola går jo ikke ned her! Det er ulidelig vakkert, selv om jeg neppe kunne bodd så langt nord i Europa, fortsetter Pavarotti.

Verdensstjernen kommer til Oslo to dager før han står foran 15000 i Vigelandsparken. Da vil han se seg om - ikke minst vil han se arkitekturen.

Sandefjord- Modena

I morgen ankommer Pavarotti Stockholm stadion sammen med Verdenskoret. I spissen for konserten står sandefjordmannen Jan Jensen (47), som hittil har arrangert åtte konserter med tenoren fra Modena i Italia.

Pavarotti og Jensen har blitt gode venner:

- Skal du ha en god sangstemme, må du være like kraftig som han, sier Pavarotti og peker på Jan Jensen, også en røsslig kar, som tar fleipen med en god latter.

Veide over 150 kilo

Pavarotti, som i en periode veide over 150 kilo, er i dag på en tøff diett. Den har han begynt på både for å holde vekta nede og for å bevare stemmen. Ryktene om at han akter å pensjonere seg på 40-årsdagen for sitt gjennombrudd, 29. april 2001, benekter han.

- Jeg holder på så lenge stemmen holder, og det tror jeg den gjør en god stund til. Jeg føler den er sterkere og bedre enn noen gang, så jeg tror jeg vil være med i mange år framover.

- Hvem er nærmest til å ta fra deg plassen som «tenorenes tenor»?

- Det er så mange gode tenorer rundt i verden, men jeg liker aller best dem som tar en høy c der den hører hjemme.

RØDMET: Pavarottis 29 år gamle kjæreste Nicoletta ble en smule flau over Pavarottis åpenhjertighet.