Varmer opp Motörhead

Det norske bandet Gluecifer har fått støtte fra Utenriksdepartementet for å spille med Lemmy & co i Motörhead i USA denne høsten.

- Kult at Gluecifer har fått støtte fra en kristen utenriksminister til å spille sammen med Motörhead og Nashville Pussy i USA, fleiper gutta i Oslo-bandet overfor Dagbladet. De vil ikke ut med nøyaktig hvor mye penger de har fått fra Vollebæk & co, men røper at det er et femsifret beløp.

19 konserter

Nå øver gutta intenst i en kjeller på Torshov foran turneen som starter i Chicago kommende søndag. Deretter følger tre uker på veien med Motörhead og Nashville Pussy i Midtvesten og på østkysten, totalt 19 konserter.

- Dette er jo selve guttedrømmen som blir forløst, selv om vi vet at dette ikke blir bare moro. Vi er forberedt på knallhard jobbing, sier Biff Malibu, eller Frithjof Jacobsen, som han egentlig heter. NRK-journalisten tar seg nå pause fra sin streite jobb, og satser alt på figuren Biff Malibu i bandet som ubeskjedent kaller seg for «kings of rock».

Tok Roskilde

De har solgt vel 45000 plater av sine to album med sin høyst progressive og tunge rock, hvorav bare noen tusen i Norge. Gruppa har sitt hovedmarked i Sverige, Spania og Tyskland, og overbeviste vel 20000 da de åpnet Roskildefestivalen i sommer. Det var også her de møtte Nashville Pussy, som nå har invitert dem med på turné sammen med Lemmy & co.

I august signerte Gluecifer på SubPop, det amerikanske plateselskapet som har hatt Nirvana og mange av de andre Seattle-rockerne i sin stall.

- Vi har som mål å tredoble platesalg og marked med vår tredje plate, sier Biff Malibu, som går rett i studio i Sverige etter turneen i Statene. Plata kommer til våren.

MOTÖRHEAD-VARMER: Oslo-bandet Gluecifer reiser denne uka til Statene på turné sammen med Motörhead og Nashville Pussy.