Varmet i kulda

Fire forblåste kuldegrader la ingen demper på spillegleden til Johns Quichote eller på givergleden til de forfrosne publikummerne på Egertorget i Oslo i går ettermiddag. 8027 kroner havnet i den sorte gryta til Frelsesarmeen.

Johns Quichote spiller viserock på sin egen måte, og det slo an på Egertorget. Gutta har også tatt initiativet til en jubileumssingel for å markere Julemusikantenes femårsjubileum i år.

- Vi skrev en ny sang som vi spilte for Dagbladets julemusikantgeneral Tom Stalsberg og Frelsesarmeen i fjor. Nå er cd-singelen ferdig, og alle inntektene fra salget av plata går til Frelsearmeen, forteller vokalist og låtskriver John Ivar Bye.

Bates reklamebyrå har gratis stilt sin kompetanse til disposisjon, og nå er blant annet en video til sangen ferdig. Den blir vist på kinoene i Oslo som forfilm, og skal i en forkortet utgave også sendes på TV.

Publikum på Egertorget likte det de hørte da Johns Quichote satte i gang konserten i går ettermiddag. Og de fire gutta holdt det gående en hel time.

- Det var kaldt. En stund klarte jeg nesten ikke å spille, for fingrene mine var blåfrosne. Men så kom det seg igjen, forteller gitarist Brynjulf Risnes, som i sin knallrøde dress løp rundt på Egertorget for å holde varmen.

KALD KONSERT: Det var kaldt i Oslo i går, men Brynjulf Risnes John Ivar Bye, Atle Rakvåg og Jon Grimsby i Johns Quichote holdt en times konsert på Egertorget likevel.