Varmt gjensyn med Sissel

BERGEN (Dagbladet): Konserten med The Chieftains i Grieghallen ble akkurat den festforestillingen bergenserne håpet på, og det gjorde slett ingen ting at byens egen Sissel var sterkt delaktig i suksessen.

- Vi har hatt med oss en rekke store stjerner på våre plater, men ingen er som Sissel. Hun går perfekt sammen med oss, skryter en smilende Paddy Moloney.

Vi møter Chieftains-sjefen og Sissel Kyrkjebø i garderoben umiddelbart etter den første av to konserter under Ole Blues.

Sammen i 39 år

- Vi sendte ut små hint tidlig og håpet hun kunne komme.

- Så sant jeg har anledning kommer jeg når Paddy ber om det, sier Sissel og ser beundrende på den lille unnselige herren ved siden av henne. Paddy er utsoppelig og prater som en foss.:

- Juleturneen vi gjorde sammen, er den beste vi har hatt, både musikalsk og på festplanet, gliser Paddy, som har bestemt seg for å teste akevitt når han er her. Men han tar ingen sjanser, og venter til etter kveldens konsert.

For de er ingen ungdommer lenger, gutta i Chieftains. De har holdt sammen i 39 år, uten at det reduserer innsatsen på scenen. Men de har med noen unge alibier i form av gjestemusikere og to dansere fra gruppa Lord Of The Dance. Etter deres oppvisning er det fristende å foreslå at gruppa bytter navn til Chiefdance.

Hjemmeseier

På tampen av konserten kommer en helt spesiell gjest. En andektig Sissel åpner blendende med sitt bidrag på Chieftains-plata «Tears Of Stone» fra 1999, «Sizl A Rzn», og fortsetter med to andre irske låter før hun avslutter med Puccini.

- Vi prøver å gjøre noe morsomt og annerledes helt til slutt i showet, forklarer Paddy.

- Det var litt show-off, flirer Sissel. - Det var helt spesielt for meg å få synge med Chieftains nettopp hjemme i Bergen.

Nå håper de begge at det byr seg en anledning til å spille inn noe sammen igjen, men de nøler når vi spør om ikke Chieftains like godt kan backe henne på en hel plate.

- Man veit aldri, sier de lett unnvikende.

Sissels siste plate «All good things» er nå sluppet i Asia og flere europeiske land.

- Hva med egne turnéplaner, Sissel?

- Vi håper at det blir til høsten.

<B>SAMMEN MED HØVDINGENE:</B> Sissel delte scene med The Chieftains på Ole Blues.
<B>STJERNEMØTE:</B> Sissel Kyrkjebø har fått besøk av Chieftains' Paddy Moloney etter en meget vellykket ekstrakonsert i Grieghallen.