Varsel mot Cruise-skip: - Sosial dumping

Norsk Sjømannsforbund er sterkt kritisk til at «MS Fridtjof Nansen» fungerer som hotell for filmarbeidere. Sjøfartsdirektoratet har vurdert aktiviteten som lovlig.

HELLESYLT 31. AUGUST: «MS Fridtjof Nansen» til kai i Hellesylt i Stranda kommune. Foto: Hellesylt.info Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september leier Hurtigruten ut to skip til innspillingen av «Mission Impossible». Fartøyene huser til sammen nesten 400 filmarbeidere fra Norge og utlandet.

Det ene skipet, «MS Fridtjof Nansen», ligger nå til kai ved tettstedet Hellesylt i Stranda kommune.

- Skipet ankom fredag kveld, og nå jobbes det iherdig med å rigge klart til innspilling. Det har vært en del aktivitet i området, både i lufta og på land, sier redaktør for lokalavisa Hellesylt.info, Fredrik Stadheim, til Dagbladet.

Han forteller at filmteamet blant annet gjennomfører fallskjermhopping fra helikopter i nærheten av det kjente basehoppfjellet Helsetkopen. Etter det Dagbladet kjenner til skal Tom Cruise gjennomføre svært dramatiske stunt i Møre og Romsdal de neste ukene.

Ifølge Hellesylt.info er det søkt Stranda kommune om skjenkeløyve på skipet i perioden 29. august til 25. september.

- Et rent hotell

At cruiseskipet ligger til kai i drift som overnattingssted i nesten en måned, får nå Norsk Sjømannsforbund til å reagere sterkt.

- Vi har forstått det sånn at skipet den perioden ikke skal være i ordinær drift som skip, men ligge forankret ved en norsk havn på Vestlandet som et rent hotell, skriver advokat Terje Hernes Pettersen i Norsk Sjømannsforbund i en uttalelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer