Anmeldelse: Sigrid - «Sucker Punch»

Varsko her! Det lukter internasjonalt gjennombrudd

Verden trenger ei popstjerne som Sigrid.

PLATEDEBUTANT: Fredag slipper Sigrid albumet «Sucker Punch», som kombinerer popteft med særpreg. Det er en vinneroppskrift, mener vår anmelder. Foto: Petroleum Records
PLATEDEBUTANT: Fredag slipper Sigrid albumet «Sucker Punch», som kombinerer popteft med særpreg. Det er en vinneroppskrift, mener vår anmelder. Foto: Petroleum Records Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Da Sigrid Solbakk Raabe slapp sin monumentale gjennombruddssingel «Don’t Kill My Vibe» i 2017, var det lett å tenke: Lykke til med å følge opp den.

Men der andre artister får én hit og følger opp med en halvslapp andresingel, har Sigrid levert godlåt på godlåt. «Strangers», «High Five», «I Don’t Want To Know» og «Sucker Punch», for å nevne noen, har alle vært med på å bygge forventninger til ålesunderens debutalbum, som slippes fredag.

Plata er oppkalt etter sistnevnte låt, to ord som ifølge Urban Dictionary oversettes til «et slag som kommer ut av det blå». At Sigrid gir oss popgull med «Sucker Punch» er imidlertid ingen overraskelse for oss som har fulgt talentet siden 2014, da låtene hadde titler som «Two Fish» og utgivelsesplattformen var NRK Urørt.

Har hørt halvparten

Nå er det ikke bare musikkredaksjonen på Marienlyst som lytter, men hele verden. 22 år gamle Sigrid er på god vei til å bli en internasjonal stjerne, godt hjulpet av topplassering på BBC Sound of 2018, prestisjefylte talkshowbesøk og opptredener på festivaler som Roskilde og Coachella.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer