Varsler 18-årsgrense på «Fifty shades»-film

- Det kommer til å bli mye sex. Nå kommer også musikalen.

ALDERSGRENSE: Den erotiske romantrilogien «Fifty shades of grey» av britiske E. L. James har solgt svimlende 70 millioner bøker på verdensbasis, og hadde i desember et totalopplag på 410 000 eksemplarer bare i Norge. Foto: Reuters/Neil Hall/NTB scanpix
ALDERSGRENSE: Den erotiske romantrilogien «Fifty shades of grey» av britiske E. L. James har solgt svimlende 70 millioner bøker på verdensbasis, og hadde i desember et totalopplag på 410 000 eksemplarer bare i Norge. Foto: Reuters/Neil Hall/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): - Det kommer til å bli 18-årsgrense, sier Kelly Marcel, manusforfatter av den kommende «Fifty shades of grey»-filmen, til The Sunday Times.

Det er nettstedet Huffington Post som melder dette.

Manusforfatteren åpner for denne aldersgrensen på grunn av det erotiske innholdet i filmen.

- Det kommer jo til å bli mye sex, sier Marcel, og slår fast at de ikke kommer til å holde tilbake i forhold til den grensesprengende boka.

Utgivelsen handler om studenten Anastasia Steel, som innleder et forhold til den eldre milliardæren Christian Grey.

- Vi går inn i dette 100%, sier han.

Rykteflom Han ble i oktober hyret inn som manusforfatter for å filmatisere E.L. James sin bok «Fifty shades of grey».

Den erotiske romantrilogien «Fifty shades of grey» av britiske E. L. James har solgt svimlende 70 millioner bøker på verdensbasis, og hadde i desember et totalopplag på 410 000 eksemplarer bare i Norge.

De siste månedene har det florert rykter om hvilke skuespillere som skal gestalte James' karakterer.

Sist ute var Krysten Ritter, som selv føler seg er «helt klar» for å spille hovedrollen som Anastasia Steele. Selv har forfatteren sagt følgende om hvem hun kunne tenkt seg som mannlig hovedrolle - uavhengig av om skuespilleren fortsatt er aktiv.

- Robert Redford var søt. Og Paul Newman. Men det er nok lurest at jeg holder munnen min lukket, har James uttalt.

Musikal I tillegg til en filmatisering av boka, har en amerikansk humorgruppe tatt på seg oppgaven med å lage en musikal, skriver Time.

Ifølge Sun Times, blir publikum tatt med på en «hysterisk berg-og-dal-bane-tur» gjennom bokas univers.

Boka har nærmest skapt hysteriske salgstilstander, og en rekke «spin-off»-produkter inspirert av serien er kommet på markedet.

Det finnes alt fra babyklær med påskriften «for ni måneder siden leste mamma Fifty shades of grey», til kokeboka «Fifty Shades of Chicken», magasin, sexleketøy og brettspill med 18-årsaldersgrense.

«Fifty shades of grey» ble også kåret til årets bok i den britiske publikumskåringen «Specsavers book of the year».

Og det med overveldende margin. EL James' erotiske bestselger tok hele 75 prosent av publikumsstemmene. 

GODT SALG: Marit Grue er bok ansvarlig på Ark på Egertoget. Bøkene Fifty Shades ble i fjor solgt i store lass. Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
GODT SALG: Marit Grue er bok ansvarlig på Ark på Egertoget. Bøkene Fifty Shades ble i fjor solgt i store lass. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer