NY SESONG: Under årets Comic Con-konferanse fikk fansen en snikktitt på sesong 2 av «Westworld». Video: HBO Vis mer

Varsler blodbad i «Westworld». Se første smakebit

Se Dolores på hesteryggen.

(Dagbladet): Konferansen Comic Con i San Diego i USA går av stabelen hver sommer, og i løpet av uka slippes trailere for kommende filmer og tv-serier av et visst format.

I går presenterte HBO en etterlengtet sniktitt på sesong 2 av «Westworld».

Se klippet øverst i saken.

I siste episode av storserien, som debuterte på HBO høsten 2016, fikk vi se fornøyelsesparkens robotbefolkning gjøre opprør, ledet av Dolores (Evan Rachel Wood).

Robotenes «sikring» er nå overvunnet, og de står fritt til å skade mennesker, noe de var forhindret i å gjøre fra start. Nå er det derimot andre boller. I traileren rir Dolores bortover en slette, og plaffer ned det som tilsynelatende er livredde gjester.

En blodig Ed Harris (Man in black) dukker også opp, og Jeffrey Wright (Bernard Lowe) står i vannkanten og stirrer på en død tiger. Thandie Newton (Maeve) beundrer på sin side massakren som ble satt i gang i sesong 1.

- Uvirkelig suksess

«Westworld» er basert på sci-fi-filmen med samme navn fra 1973. I serien spiller blant annet stjerner som Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood og norske Ingrid Bolsø Berdal. Dagbladets anmelder Christopher Pahle rullet ut en sekser på terningen.

I Norden var «Westworld» høstens klare strømmefavoritt på HBO, og Bolsø Berdal som spiller brutale Armistice ble et av verdens mest eksponerte tv-fjes. 36-åringen fra Nord-Trøndelag har tidligere uttalt overfor Dagbladet at seriens suksess er uvirkelig.

- At serien er blitt så stor har kanskje ikke gått helt opp for meg. Det er bare veldig morsomt og litt surrealistisk, for her sitter jeg i Oslo med morgenkaffen og livet er ganske så likt, uttalte hun.

Kompliserte parallellhistorier

«Westworld» gikk sin seiersgang høsten 2016, og er en dystopisk framtidsserie basert på filmen med samme navn fra 1973.

Handlingen er satt til en gigantisk, teknologisk avansert fornøyelsespark med western-tema, hvor gjestene betaler i dyre dommer for å leve ut både eventyrlyst og sine mørkeste fantasier, noe som hittil har gått hardt utover temaparkens beboere, de svært naturtro robotene.

Serien utforsker tematikk som kunstig intelligens og bevissthet, samt «framtidas synder», som det heter i beskrivelsen.

Gjennom flere lag med handling og kompliserte parallellhistorier tok nyskapende «Westworld» verden med storm. Serien er en av HBOs mest sette med et snitttseertall på 12 millioner, ifølge Deadline.