Varsler bøter om ikke TV 2 sender nok norsk barne-tv

TV 2 fortsetter som kommersiell allmennkringkaster. Men Medietilsynet kan ilegge TV 2 sanksjoner hvis de ikke oppfyller kravene.

ENIGE: I dag signerte Trine Skei Grande og Olav T. Sandnes avtalen om kommersiell allmennkringkasting. Dermed forplikter TV 2 seg til å være et kommersielt alternativ til NRK. Foto: NTB Scanpix
ENIGE: I dag signerte Trine Skei Grande og Olav T. Sandnes avtalen om kommersiell allmennkringkasting. Dermed forplikter TV 2 seg til å være et kommersielt alternativ til NRK. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag undertegnet TV 2-sjef Olav T. Sandnes og kulturminister Trine Skei Grande avtalen hvor TV 2 forplikter seg til å være en kommersiell allmennkringkaster.

Ifølge avtalen vil staten kompensere TV 2 med inntil 135 millioner kroner per år i fem år. Det betyr at TV 2 får 657 millioner kroner fra staten i løpet av avtaleperioden.

- Jeg er glad for at TV 2 påtar seg dette oppdraget. Med dette sikrer vi en fortsatt sterk tilstedeværelse for TV 2 i Bergen de neste fem åra. Vi trenger et slagkraftig redaksjonelt TV-miljø på flere steder enn i Oslo for å få inn flere perspektiver, sier Trine Skei Grande i en pressemelding.

Det er særlig to punkter Kulturdepartementet og TV 2 har brukt lang tid på å bli enige om:

Det ene var TV 2s modell for regnskapsmessig skille mellom allmennkringkastingsoppdraget og annen virksomhet. Det andre var hvordan de skulle oppfylle kravet til lokalisering.

Se hovedpunktene i avtalen nederst i saken.

Oppbemanner i Bergen

Siden Kulturdepartementet har satt krav om at hovedredaksjonen må ligge minst 100 kilometer fra Oslo, betyr det for TV 2s del at hoveddelen av de redaksjonelle avgjørelsene må tas i Bergen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer