Varsler bøter om ikke TV 2 sender nok norsk barne-tv

TV 2 fortsetter som kommersiell allmennkringkaster. Men Medietilsynet kan ilegge TV 2 sanksjoner hvis de ikke oppfyller kravene.

ENIGE: I dag signerte Trine Skei Grande og Olav T. Sandnes avtalen om kommersiell allmennkringkasting. Dermed forplikter TV 2 seg til å være et kommersielt alternativ til NRK. Foto: NTB Scanpix
ENIGE: I dag signerte Trine Skei Grande og Olav T. Sandnes avtalen om kommersiell allmennkringkasting. Dermed forplikter TV 2 seg til å være et kommersielt alternativ til NRK. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag undertegnet TV 2-sjef Olav T. Sandnes og kulturminister Trine Skei Grande avtalen hvor TV 2 forplikter seg til å være en kommersiell allmennkringkaster.

Ifølge avtalen vil staten kompensere TV 2 med inntil 135 millioner kroner per år i fem år. Det betyr at TV 2 får 657 millioner kroner fra staten i løpet av avtaleperioden.

- Jeg er glad for at TV 2 påtar seg dette oppdraget. Med dette sikrer vi en fortsatt sterk tilstedeværelse for TV 2 i Bergen de neste fem åra. Vi trenger et slagkraftig redaksjonelt TV-miljø på flere steder enn i Oslo for å få inn flere perspektiver, sier Trine Skei Grande i en pressemelding.

Det er særlig to punkter Kulturdepartementet og TV 2 har brukt lang tid på å bli enige om:

Det ene var TV 2s modell for regnskapsmessig skille mellom allmennkringkastingsoppdraget og annen virksomhet. Det andre var hvordan de skulle oppfylle kravet til lokalisering.

Se hovedpunktene i avtalen nederst i saken.

Oppbemanner i Bergen

Siden Kulturdepartementet har satt krav om at hovedredaksjonen må ligge minst 100 kilometer fra Oslo, betyr det for TV 2s del at hoveddelen av de redaksjonelle avgjørelsene må tas i Bergen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.