Varsler endringer i bruk av «gule stjerner» på forsida

Her og nå-redaktør Rino Rådahl.

IKKE OVERRASKA: Redaktør i ukebladet Her og Nå er ikke overraska over PFU-dommen etter klage fra Jon Andreas Håtun. Foto: NTB Scanpix
IKKE OVERRASKA: Redaktør i ukebladet Her og Nå er ikke overraska over PFU-dommen etter klage fra Jon Andreas Håtun. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):I dag ble det klart at Pressens faglige utvalg (PFU) ikke vil felle Her og Nå for brudd for god presseskikk da ukebladet møtte opp på et åpent foredrag Jon Andreas «Jono el Grande» Håtun holdt i Kreftforeningens regi, og lagde en forsidesak basert på sitater artisten avga fra podiet om sin kones død et år i forveien.

- Jeg er ikke overraska over at vi ikke ble felt. For meg var dette klart fra begynnelsen av. Men jeg synes fortsatt det er leit at Håtun reagerte som han gjorde, sier Her og Nå-redaktør Rino Rådahl til Dagbladet.

Han mener det ikke burde være overraskende at det ble laga sak fra foredraget Håtun holdt.

- Vi ble ønska velkommen av pressekontakten i Kreftforeningen, som sa at vi fritt kunne referere i tekst og bilde. Det er helt legitimt å referere fra et offentlig arrangement, og det skjer daglig i mediene. Sånn sett kan jeg ikke se at det skulle kommet en annen dom, sier Rådahl.

Fjerner den gule stjerna Håtun, som var gift med den avdøde NRK-profilen Anbjørg Sætre Håtun, har blant annet kritisert bladforsidas gule stjerne, som ble brukt til å formidle opplysningen om at kona hans hadde vært død i ett år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.