«Glamonatrix

Varsler «hett» storshow i Norge

Neste mai skal Dita Von Teese innta Folketeateret.

DITA VON TEESE: Pinup-modellen fra Michigan startet med ballett, fortsatte som stripper og endte på magasincover verden over. Foto: Sequoia Emmanuelle
DITA VON TEESE: Pinup-modellen fra Michigan startet med ballett, fortsatte som stripper og endte på magasincover verden over. Foto: Sequoia EmmanuelleVis mer

Burleskstjerna Heather Renée Sweet, bedre kjent som Dita Von Teese, er verdensberømt for sine mange år som pikant scenekunstner. Neste år kommer hun til Oslo på storbesøk, ifølge en pressemelding fra arrangør A Comic Soul.

«Fredag 22. mai 2020 blir det hett på Folketeateret.», hevder de og skriver at showet «Glamonatrix» er hennes mest overdådige noensinne. Von Teeses forrige turne skal ha solgt ut hus i USA, Canada, Australia og Europa.

Etter «Glamonatrix» skal det etter planen være mulig å få et «eksklusivt» møte og autografsignering med von Teese. Dette koster imidlertid skjorta, 2450 kroner i tillegg til ordinær billett, informeres det.

Burleskdanseren har tidligere uttalt overfor Dagbladet at hun liker det ekstreme. I tidligere show bader hun i gigantiske martiniglass og går med smoking over korsettet.

– Flere av idolene mine, som Marlene Dietrich og Josephine Baker, gikk i smoking. Det var en veldig chic ting å gjøre i mellomkrigstida. I showet mitt går jeg på med smoking, og ettersom jeg kler av meg, blir antrekket mer og mer feminin. Jeg elsker tanken på å være to ting, maskulin og hyperfeminin samtidig.

– Hvordan føles det å være på scenen?

– Det er så mye som går inn i showet, det er min egen produksjon, styling og visjon. Jeg er ikke bare ei jente som opptrer. Dette er min sjel, mitt hjerte, mitt livsverk. Det er bare mitt. Og det er så viktig for meg at folk liker det, sa hun.