Varsler inngrep mot Media Norge

Konkurransetilsynet kan komme til å stoppe Media Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Konkurransetilsynet varsler i dag at det kan bli aktuelt å stanse Media Norge fusjonen.

Media Norge er en planlagt fusjon mellom Aftenposten, Bergen Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad.

Ifølge en pressemelding på tilsynets hjemmeside, er det frykt for svekket konkurranse innenfor markedene for trykkeritjenester og rubrikkannonsering som er grunnen.

Konnkurransetilsynet er blant annet skeptiske til at Media Norge vil få kontroll over trykkerier som trykker Dagbladet.

Administrerende direktør i Bergens Tidende, Didrik Munch, er talsmann for Media Norge. Han ser lyst på fremtiden:

- Vi er veldig glade for at Konkurransetilsynet har gjort samme vurdering som oss på alle de andre markedene. Når det gjelder de to siste (trykkerier og rubrikk, red. anm.), legger vi til grunn av vi skal klare å finne løsninger som sørger for at denne fusjonen ikke kommer i konflikt med konkurranseloven, sier Munch til Dagbladet.no.

- Hvilke løsninger er det snakk om?

- Jeg vil ikke gå inn på det nå. Det første vi må gjøre er å gå grundig igjennom denne vurderingen, og se nøye på premissene tilsynet har lagt til grunn. Dersom vi er enige i premissene får vi vurdere tiltak, sier Munch til Dagbladet.no.

Varsler inngrep mot Media Norge

- Rart 

Mediekommentator og sjef for Stavanger Aftenblad på nett, Sven Egil Omdal, er ikke enig i vurderingen fra tilsynet:

- Dette var litt rart, det er jo ikke regionavisene som har bestemt at Dagbladet og VG skal trykke avisene sine på disse trykkeriene.

Han reagerer også på Konkurransetilsynets innvendinger mot at FINN havner under regionavisenes kontroll. Tilsynet reagerer på at FINN og regionavisene får samme eier:

- Finn ble jo etablert av regionavisene, og det ville svekket avismarkedet dersom dette ikke hadde skjedd. Det er interessant å se at tilsynet angriper et tiltak som har gjort avisene sterkere, sier Omdal, og viser til at rubrikkmarkedet i land utenfor Norge ikke kontrolleres av avisene.

I morgen skal Medietilsynet si hva de mener om den planlagte fusjonen. Munch er forsiktig med å si hva han tror kommer ut av det:

- Jeg tar en dag av gangen, for å si det sånn.

Ikke overrasket

Omdal er ikke overrasket over vurderingen fra Konkurransetilsynet:

- Dette var venta. Jeg venter også at Medietilsynet vil komme med en negativ uttalelse i morgen. Men det som skjer nå er at Schibsted navigerer seg til en bedre forhandlingsposisjon, i og med at selskapet i går solgte aksjene sine i Adresseavisen.

Konkurransetilsynet sier i vurderingen sin i dag at dagens varsel ikke er et endelig vedtak, og at tilsynet vil vurdere partenes uttaleser. Media Norge har fått frist til 18. mai med å svare.

- Siste ord er ikke sagt i denne saken, dette er et utspill for å komme i dialog, sier Omdal til Dagbladet.no.

STORFUSJON: Planen er å slå sammen Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer