NB! STERKE INNTRYKK: I april filmet Steve Stephens (37) at han drepte en 74 år gammel mann, og postet video av ugjerningen på Facebook. Like etter sendte han direkte på det sosiale nettstedet, hvor han samtidig skrøt over å ha drept langt flere. Video: Privat / AP / CNN.Vis mer Vis mer

Varsler masseansettelser. Snart jobber 7500 med å overvåke vold på Facebook

Facebook-sjef Mark Zuckerberg ansetter 3000 personer.

(Dagbladet): Facebook varslet full gjennomgang av rutinene for rapportering av videoinnhold, etter at drapet på Robert Godwin senior (74) ble direktesendt på Facebook i april.

I dag annonserer grunnlegger og konsernsjef, Mark Zuckerberg, at selskapet skal ansette ytterligere 3000 personer til å monitorere uønsket innhold som rapporteres inn av Facebook-brukere. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Den siste tida har hele verden vært vitne til hvordan Facebook-brukere benytter tjenestens mulighet til å publisere og direktesende videoinnhold, til å dele særdeles grove og voldelige handlinger.

Den negative oppmerksomheten kommer i kjølvannet av flere direktesendinger av vold og selvmord. Foruten drapet på Robert Goodwin senior i USA i april, direktesendte en mann fra Thailand at han tok livet av sin egen datter og seg selv forrige uke.

Kritikken mot selskapet går på at det tar for lang tid før det forstyrrende innholdet fjernes. De 3000 nyansatte, som ansettes i løpet av det neste året, kommer i tillegg til de allerede 4500 personene som overvåker innholdet som publiseres på Facebook.

Med det anerkjenner Facebook at det trengs mer enn automatiske programmer og datamaskiner til å identifisere og overvåke alt innholdet som publiseres på tjenesten.

- Vi jobber med å gjøre direktesendte videoer lettere å rapportere inn. På den måten kan vi reagere kjappere, enten det er å respondere raskt når noen trenger hjelp, eller det gjelder fjerning av innlegg, skriver Zuckerberg i et Facebook-innlegg onsdag, ifølge Reuters.