Michael Jackson

Varsler nye avsløringer rundt dødsfallet: - Utnytter Michael Jackson

Dødsbo-advokater rasende på tv-kanalen ABCs nye dokumentar.

DØDE I 2009: Torsdag viser tv-kanalen ABC en ny dokumentar om Michael Jacksons siste dager. Det misliker dødsboet sterkt. Foto: NTB scanpix
DØDE I 2009: Torsdag viser tv-kanalen ABC en ny dokumentar om Michael Jacksons siste dager. Det misliker dødsboet sterkt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Michael Jacksons dødsbo fordømmer en tv-dokumentar om artistens siste dager. Tv-kanalen ABC hevder den har nye opplysninger om dagene før hans død for ni år siden.

Superstjernen døde 25. juni 2009 - 50 år gammel. Om nøyaktig en måned er det ni år siden den sjokkerende nyheten kom. Michael Jackson hadde før sin død annonsert et comeback med flere konserter.

Uønsket av arvingene

Tv-dokumentaren blir vist torsdag på den anerkjente tv-kanalen ABC, American Broadcasting Company, et amerikansk mediekonsern som eies av The Walt Disney Company. Det melder Independent.

Dødsboets advokater uttaler at dokumentaren verken er sponset, ønsket eller godkjent av Jacksons arvinger.

Dødsboet påpeker videre at den sannsynligvis vil være i strid med deres og arvingens immaterielle rettigheter, økonomiske og kunstneriske rettigheter knyttet til varemerke, åndsverk og opphavsrett.

- Utnytter Jacksons liv

I annonseringen av den to timer lange tv-dokumentaren melder ABC om nye avsløringer om tida før hans død. Det misliker advokatene i dødsboet sterkt. Hva de nye momentene skal være, er ikke kjent.

- Vi tror at det er et uautorisert forsøk på å utnytte Michael Jackson, sier boet i en uttalelse.

Men det blir kategorisk avvist av tv-kanalen ABC, som hevder at dokumentarfilmen er et legitimt journalistisk arbeid om et tema og en person som interesserer mange.

Måtte fjerne bilde

- ABC News' dokumentar undersøker og omhandler livet, karrieren og arven etter Michael Jackson, som fortsatt er av stor interesse for mennesker over hele verden, sier tv-kanalen i en uttalelse.

Konflikten mellom dødsboet og ABC startet med et bilde av Michael Jackson.

Dødsboet hevdet at ABC brukte en opphavsrettsbeskyttet silhuett og et fotografi for å fremme dokumentaren. Boets advokater fikk stoppet tv-kanalen fra å bruke det. Nå antar dødsboet at andre rettigheter vil bli brukt uten tillatelse.

Skuffet over Disney

At American Broadcasting Company (ABC) er et respektert og ærverdig tv-selskap som eies av Disney-konsernet, mener dødsboet er svært beklagelig.

ABC er et av de fire store tv-nettverkene i USA, sammen med CBS, NBC og Fox.

- Det er spesielt nedslående at Disney, et selskap som er kjent for å beskytte sine egne rettigheter, ignorerer tilsvarende rettighetene til boet, sier dødsboet i uttalelsen.

Fikk anestesimedisin

ABC svarer at «programmet ikke krenker dødsboets rettigheter eller andre immaterielle rettigheter, men etter ønske fra boet fjernet vi et bestemt bilde fra salgsplakaten til dokumentaren».

Michael Jackson døde av akutt forgiftning.

Superstjernen hadde tatt et sterkt, reseptbelagt anestesipreparat, Propofol, som søvnhjelp under forberedelsene til comeback-konsertserien «This Is It». Bruk av preparatet kan føre til pustestans og en rask død dersom ikke pasienten blir overvåket.

Den tidligere legen Conrad Murray ble dømt i 2011 for å ha gitt Jackson en dødelig dose av stoffet. Han ble dømt til to års fengsel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer