Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Asap Rocky

Varsler nye bevis

I morgen starter rettssaken mot Asap Rocky.

I SVERIGE: Rapperen ASAP Rocky er tiltalt for kroppsskade under et slagsmål i Stocholm 30. juni. Hendelsen ble filmet, og siden da har han sittet i varetekt i Sverige. Video: Ørjan Ryland. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

I morgen starter rettssaken mot Rakim Athelaston Mayers, bedre kjent under artistnavnet Asap Rocky.

25. juli ble 30-åringen, sammen med to andre, tiltalt for kroppsskade etter en hendelse som fant sted 30. juni i Stockholm. Artisten var i Sverige for å spille på en svensk hip hop-festival.

Både vitneutsagn og videofilmer inngår i påtalemyndighetens bevismengde. Alle de tiltalte nekter straffskyld, og hevder de handlet i nødverge.

Nye bevis

Ifølge den svenske avisa Aftonbladet hevder imidlertid forsvaret at de har et ess i ermet.

- I løpet av kort tid vil det komme egne bevis fra forsvarets side. Det dreier seg om bevis aktoratet ikke har presentert, sier advokat Martin Persson til avisa.

Persson representerer en av artistens venner, som også er tiltalt. Han sier de tre tiltaltes advokater er i dialog, men vil ikke utdype bevisenes karakter ytterligere.

- Min klient hevder at han handlet i nødverge, og forsvarte seg selv. Han har forsvart seg innenfor lovens rammer. Hans oppfatning er at han bør frikjennes, sier Persson.

Tidligere har det kommet fram at det foreligger flere SMS-samtaler mellom artisten og hans venner, som angivelig skal bekrefte at det var snakk om vold den aktuelle kvelden.

Dagbladet har fått tilgang til meldingene. I en av dialogene kommer det fram at flere i Asap Rockys selskap har diskutert vold den aktuelle dagen for hendelsen.

- Da vi gikk bortover gata, begynte noen å yppe med oss. Vi måtte riste av oss den jævelen, skrev en i artistens følge til en annen i vennegjengen 30. juni - kvelden da voldshendelsen fant sted.

Det svenske politiet har sikret en rekke slike SMS-er, som den svenske påtalemyndigheten mener forsterker mistankene om at Asap Rocky har utsatt en 19 år gammel mann for kroppsskade.

SMS-samtalene vil fungere som bevis når tiltalen mot Asap Rocky skal behandles i tingretten i Stockholm tirsdag 30. juli.

Expressen har i tillegg publisert en rekke bilder av 19-åringen. Her har han fått tydelige skader på kroppen.

Disse bildene er også en del av politiets bevis mot den amerikanske rapperen.

Mayers forsvarer Slobodan Jovicic mener Mayers trolig vil bli frikjent.

- I dypet av mitt hjertet kjenner jeg at det er feil at min klient er fengslet. Han er fengslet bare på grunn av fluktfaren, sa han til pressen i forrige uke.

Svart-hvitt

Forbrytelsen Mayers er tiltalt for har en strafferamme på to år. Forfatter og kriminolog Leif G.W. Persson stiller seg imidlertid tvilende til hvorvidt artisten kommer til å måtte sone.

TILTALE: Rapperen Rakim «ASAP Rockys» Mayers er tiltalt for mishandling. Myers forsvarer Slobodan Jovicic deler ikke aktoratets oppfatning. Video: Expressen TV Vis mer

I en kronikk i Expressen skriver han at han har mer tro på at at artisten idømmes bøter, i kombinasjon med en betinget dom.

- Ettersom det finnes mye som tyder på at provokasjoner og trusler fant sted før hendelsen, er det til og med rom for å frikjenne de tiltalte på grunnlag av nødvergeretten, skriver han.

Videre påpeker han at de fleste liknende saker blir henlagt.

- I stedet har politiet her gjennomført en forundersøkelse på fem hundre sider. Jeg har ingen innvendinger mot politiarbeidet i seg selv, men gitt omstendighetene må dette være den mest etterforskede forbrytelsen av denne typen i politiets historie.

Persson mener at beskrivelser av offer og gjerningsperson i voldssaker ofte tegner et svart-hvitt-bilde, og at sannheten som regel er mer komplisert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media