Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Normal People»

Varsler reunion

To spesialepisoder vil følge paret fra suksesserien «Normal People» 40 år seinere.

NORMALT: NRK-serien «Normal people» har høstet mye skryt, både i inn- og utland. Og det er ikke uten grunn. Video: HULU/Rød Løper Vis mer

Suksess-serien «Normal People», basert på Sally Rooneys roman med samme navn, har gått sin seiersgang på norske TV- og PC-skjermer siden premieren på NRK 4. juni.

Fortellingen om det brokete forholdet mellom den populære arbeiderklassegutten Connell Waldron og den velstående og lynskarpe Marianne Sheridon har raskt blitt en favoritt blant seere og kritikere.

Nå returnerer Paul Mescal og Daisy Edgar-Jones til rollene som Connell og Marianne i to humoristiske spesialepisoder produsert for veldedighetsorganisasjonen Comic Relief. Det melder blant andre NME.

- Det er et nydelig lite stykke kalt «Normal Older People», som ser for seg Marianne og Connell 40 år seinere, sier Comic Relief-medstifter Richard Curtis til den irske radiokanalen RTÉ Radio 1, gjengitt av NME.

Varsler gjestestjerne

Curtis sier videre at episodene er «mye bedre enn noe vi noensinne har laget», ifølge Bustle.

- Jeg kan ikke si så mye mer fordi vi også har med en gjestestjerne. Men det er veldig, veldig vakkert. Det fine med Comic Relief er at det gir muligheter som ellers aldri ville eksistert. Jeg kan ikke se for meg en annen sammenheng hvor vi hadde kunnet reise inn seriens verden på denne måten.

Tilbake er også regissør Lenny Abrahamson, som sto bak de seks første episodene av den ekstremt populære miniserien.

De to episodene sendes fredag 26. juni på den irske TV-kanalen RTÉ, ifølge Radio Times. De vil med andre ord i utgangspunktet bare være tilgjengelig for TV-tittere med adresse i Irland eller Storbritannia - men dukker trolig opp på nett før eller siden, skriver magasinet.

NORMAL PEOPLE: Serien «Normal People» har blitt en stor snakkis, men nå er det en detalj som fansen har fått totalt oppheng i. Video: Rød Løper Vis mer

Populær

Miniserien har fått strålende kritikker, blant annet fra Dagbladets anmelder. Hun trillet en femmer på terningen, og mener serien overgår boka.

- «Normal People» ender som en emosjonelt dyptpløyende affære. Den begynner tilsynelatende enkel, men viser seg å være beundringsverdig kompleks, skriver hun.

«Normal People» er en samproduksjon mellom BBC Three og Hulu.

5. mai skrev The Guardian at BBC Three kunne takke serien for sin beste uke noensinne. Over 16 millioner hadde på det tidspunktet vært inne og sett serien i strømmetjenesten BBC iPlayer siden lanseringen 26. april.

Det slo den tidligere rekorden fra den første sesongen av serien «Killing Eve» rett ned i støvlene - og mange av seerne slukte alt i én jafs.

- En vesentlig andel av dem så alle episodene i løpet av det første døgnet det lå ute. Alle var veldig unge. De elsker å «binge», sa en talsperson for kanalen til den britiske avisa.

Avviste andresesong

Produsent Ed Guiney har tidligere avvist muligheten for en andresesong i tradisjonell forstand. Han mener serien allerede har fortalt en fullendt historie om det unge paret.

Mescal er imidlertid mer tvetydig.

- Serien følger boka, men vi vet ikke hva som skjer på den andre siden. Det flotte med disse karakterene er at livet deres fortsetter, har han tidligere sagt til NME.

Comic Relief er en britisk veldedighetsorganisasjon, stiftet i 1985 av humoristene Richard Curtis og Henry Lenny. Curtis er mest kjent som manusforfatter, og står blant annet bak filmer som «Notting Hill» og «Love Actually».

Edgar-Jones landet sin første store rolle i humorserien «Cold Feet» i 2016, i rollen som Olivia Marsden. Siden den gang har «Normal People»-stjerna hatt både store og små roller i ymse produksjoner, der rollene i BBC-dramaet «Gentleman Jack» fra 2019 og serien «War of the Worlds» i 2019 kan sies å være de mest sentrale.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!