Varsler sju nye søksmål

Bokhandler Rais' familie er overlykkelige over dommen mot Åsne Seierstad. Nå varsler de flere søksmål mot forfatteren.

FAMILIEKOS: Bokhandleren i Kabul, Shah Mohammad Rais, og kona Suraia Rais koste seg i går i Frognerparken med barna Mitra (f.v)., Timor og Jalal. Foto: Kristin Svorte.
FAMILIEKOS: Bokhandleren i Kabul, Shah Mohammad Rais, og kona Suraia Rais koste seg i går i Frognerparken med barna Mitra (f.v)., Timor og Jalal. Foto: Kristin Svorte. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): — Min kone er veldig glad over dommen. Hun føler at retten på en svært god måte har forstått hvordan hun har hatt det, og at det norske folk nå ser hvordan hun er blitt behandlet.Det viktigste for henne er at hun igjen kan gå ut på gaten med hevet hode, sier ektemann til Suraia Rais og bokhandler i Kabul, Shah Mohammed Rais, til Dagbladet.

Fredag ble det klart at forfatter Åsne Seierstad dømmes til å betale 125 000 kroner i oppreisning til bokhandlerens kone, Suraia Rais, for krenkelse av privatlivets fred. I tillegg dømmer også Oslo Tingrett forlaget Cappelen Damm til å betale 125 000 kroner, for å ha gitt ut boka.

«Opplysningene om Rais sine tanker og følelser, er sensitive. De er tillagt henne som sanne, og publisert uten at Seierstad og Cappelen Damm kan anses for å ha handlet i god tro for å sikre at de er riktige og nøyaktige. Rais er ikke kilden til opplysningene, og kan ikke sies å ha medvirket til dem.», slår tingretten fast.

Flere søksmål Ifølge bokhandler Rais vil nå også de andre familiemedlemmene komme med sine søksmål mot Seierstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer