Deichman Bjørvika

Varsler turistboom: - Må lage køsystem

Se bilder fra innsiden av Oslos nye hovedbibliotek, Deichman Bjørvika, som ved full kapasitet regner med to millioner besøkende i året.

OSLOS NYE HOVEDBIBLIOTEK: Deichman Bjørvika åpner for publikum 18. juni. I dag fikk pressen tilgang på innsiden av Oslos nye storstue. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
OSLOS NYE HOVEDBIBLIOTEK: Deichman Bjørvika åpner for publikum 18. juni. I dag fikk pressen tilgang på innsiden av Oslos nye storstue. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det blir en stor lettelse å endelig få åpne dørene. Vi skulle åpnet for tre måneder siden, og det har vært vondt å se på at det ikke har vært i bruk, sier biblioteksjef Knut Skansen til Dagbladet.

Om ei uke åpner Oslos nye hovedbibliotek, Deichman Bjørvika, for offentligheten. Det er gått 12 år siden kommunen satte av tomten mellom Operaen og Oslo S til formålet, og prislappen beregnes til rundt 2,5 milliarder kroner, ifølge kultur- og idrettsbygg i Oslo kommune.

I dag ble pressen invitert inn på en sniktitt.

Artikkelen fortsetter etter bildene.

Redusert kapasitet

I en periode vil biblioteket ha en betydelig redusert kapasitet på 1000 mennesker samtidig. Etter hvert vil de kunne ta imot maksimumsantallet på 3000.

- De som er heldig å komme inn vil føle at de har god plass, sier Skansen.

Kremtomta til Deichman Bjørvika er blant Norges mest besøkte områder, både av utenlandske turister og tilreisende nordmenn.

- At vi ligger i en hovedstad og på akkurat dette stedet i Oslo vil gjøre at tilreisende og turister vil oppsøke bygget. Det håper jeg de gjør, for det tilfører bygget noe. Når biblioteket er i full drift og vi er forbi coronarestriksjonene, ser vi for oss rundt to millioner besøkende i året, sier biblioteksjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer