Varslet ny flykrasj i «russisk luftrom»

Wall Street Journal utsatt for hackerangrep.

HACKET:  The Wall Street Journal sendte ut disse beskjedene fra sin hackede Facebook-konto søndag morgen. Foto: NTB Scanpix
HACKET: The Wall Street Journal sendte ut disse beskjedene fra sin hackede Facebook-konto søndag morgen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag morgen ble Facebook-sida til den amerikanske avisa The Wall Street Journal utsatt for et hackerangrep, skriver Huffington Post.

«Det fryktes at US Air Force One har krasjet etter at flyveleder mistet kontakt med piloten over russisk luftrom», sto det i en melding på Facebook-siden.

Falsk flykrasj Air Force One er signalet for at USAs president er ombord i et amerikansk luftfartøy.

Meldingen indikerte altså at president Obama skulle være ombord i et fly som var fryktet krasjet i Russland.

Meldingen kommer bare fire dager etter at det ble kjent at et Malaysisk passasjerfly var blitt skutt ned i Ukraina nær den russiske grensa.

Det var 298 mennesker som mistet livet i flystyrten.

Slettet meldingene Kort tid etter la hackerne ut en ny melding der det sto at visepresident Joe Biden ville ha en pressekonferanse om 15 minutter.

Avisa slettet meldingene like etterpå, og informerte leserne om at sida var blitt hacket.

«Vi er klar over at Facebook-siden vår har vært hacket de siste 20 minuttene. Vi har slettet meldingene, og undersøker det som har skjedd», skrev avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer