- Vart du skræmt no?

Trond Fausa Aurvåg har gjort sport av å skremme Pernille Sørensen. Det håper de det blir god tv av.

DRØMMESHOW: I kveld har komiserien «Åse Tonight» premiere på NRK1. Under innspillingen prøvde Trond Fausa Aurvåg å skremme Pernille Sørensen mest mulig. Foto: Lars Eivind Bones
DRØMMESHOW: I kveld har komiserien «Åse Tonight» premiere på NRK1. Under innspillingen prøvde Trond Fausa Aurvåg å skremme Pernille Sørensen mest mulig. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

(Dagbladet): - Vææ! roper Pernille Sørensen (33) så stemmen skingrer.

Utenfor do lurte Trond Fausa Aurvåg (38). Det er ikke første gang.

- Det er så gøy å skremme Pernille. Reaksjonen er så utrolig ekte, så hundre prosent, sier Fausa Aurvåg og smiler lurt.

Privat tv-tull I kveld har komiserien «Åse Tonight» premiere på NRK1. Sørensen har hovedrollen som den «litt grå» Åse (34) i butikken for kort og innbydelser. Kollega Trygve (Fausa Aurvåg) er på knærne etter henne, mens hun dagdrømmer om sjefen og sitt eget talkshow.

PERILLES MANN:  Komiker Dagfinn Lyngbø, kjent fra blant annet «Lyngbø og Hærlands Big Bang» på NRK.
PERILLES MANN: Komiker Dagfinn Lyngbø, kjent fra blant annet «Lyngbø og Hærlands Big Bang» på NRK. Vis mer

Sørensen og Fausa Aurvåg kjente hverandre ikke da opptakene startet i fjor vår. Da Dagbladet møtte dem i går lo de ustanselig og utfylte hverandres setninger.

Les anmeldelse!

- Påkostet prosjekt - Det blir mye tøysing. I scenene hvor vi skulle småsnakke brukte vi bare våre private samtaler og tullesnakking, sier Sørensen.

- Innspillingsdagene var så morsomme at jeg hadde lyst til å være på settet for å skravle og drikke kaffe når jeg hadde fri, sier Fausa Aurvåg.

Humorserien i seks episoder er «et påkostet prosjekt» ifølge prosjektleder Guri Skavlan, og før vi blir kjent med Åse og Trygve gjennom ruta, letter Sørensen og Fausa Aurvåg på sitt private slør.

Trond Fausa Aurvåg - Dette er en komiserie med et talkshow, hva ler du av?
- Anders ulykker. Men det kommer an på - det er ikke like gøy å se ei gammel dame falle. Og skremming selvfølgelig. Jeg og samboeren min Lena (Kristin Ellingsen, red.anm.) skremmer hverandre mye hjemme. Av talkshow må det være «Skavlan».

- Åse drømmer om eget talkshow, hva er din drømmejobb?
- Å få penger til å reise jorda rundt. Teste ut om valuta er gjengs i utlandet, uten at jeg trenger å skrive rapport etterpå.

- Du lever et hektisk liv med mye jobbing, hva gjør du og kjæresten når dere skal ha kvalitetstid?
- Vi koser oss med tv-serier, akkurat nå ser vi «Sopranos». Jeg jobber med Little Steven under opptakene til serien «Lilyhammer», da er det greit å vite hva han snakker om.

TRONDS SAMBOER:  Lena Kristin Ellingsen, kjent fra blant annet «Himmelblå» og «Koselig med peis». Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet
TRONDS SAMBOER: Lena Kristin Ellingsen, kjent fra blant annet «Himmelblå» og «Koselig med peis». Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet Vis mer

- Hvem lager middag?
- Lena er veldig god på supper, når det gjelder fast føde er det meg. Nå har jeg bestilt bedervet tunfisk fra London til en misosuppe. Jeg liker tanken på å kunne gå på Posten for å hente fisk.

- Det er mye klining i serien, hva syns du og samboeren din om det?
- Det er akkurat som med sexscener - å få de unna. Det er helt vanlig i dette yrket. Jeg kan ikke si nei til en rolle fordi det er litt kyssing.

Pernille Sørensen - Dette er en komiserie med et talkshow, hva ler du av?
- Av Trond, og andre som er ufrivillige morsomme. Min talkshowfavoritt er «The Graham Norton show».

- Åse drømmer om eget talkshow, hva er din drømmejobb?
- Jeg er veldig fornøyd med den jobben jeg har nå. Det er ekstra gøy for meg som vanligvis har hjemmekontor å være i NRK med eget nøkkelkort og rekvisitarom hvor jeg kan hente permer. Jeg elsker kontorjobb-perioder, i motsetning til hektiske innspillinger der jeg er hun moren som henter i barnehagen i fullt kostyme. En fast rytme er fint.

- Du lever hektiske liv med mye jobbing, hva gjør du og mannen din Dagfinn Lyngbø når dere skal ha kvalitetstid?
- Når jeg jobber kveld holder Dagfinn fortet, og når han jobber, er det jeg som styrer heimen. Vi er hjemme annenhver kveld - vi syns det er litt for tidlig å la gutten på 3,5 år være hjemme alene. Men vi liker å se tv-serier når vi er hjemme samtidig - skrur på skjermen og av hjernen.

- Hvem lager middag?
- Dagfinn! Han er god på lammestek, kan lage kjøttkaker fra bunnen og sosekjøtt.

- Det er mye klining i serien, hva syns du og mannen din om det?
- Det er alltid hyggelig å kline litt, spesielt når det ikke er med mannen min. Det er jo ikke slik at man står der alene - kameramannen står en meter fra.

• Les også - Takk for i natt. Det var helt fantastisk.

GODE VENNER:  Trond Fausa Aurvåg og Pernille Sørensen ble raskt gode venner. Nå utfyller de hverandres setninger. Foto: Lars Eivind Bones
GODE VENNER: Trond Fausa Aurvåg og Pernille Sørensen ble raskt gode venner. Nå utfyller de hverandres setninger. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer