Vårt prosjekt er å gjenoppdage naturen

Naturen er fundamentet. Der er våre dypeste problemer og kilden til eksistensen.

NATURBARNA i Harvest planlegger korte historier om nesten ingenting, lange essay om miljø og et dikt om ørreten, skriver artikkelforfatterne. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
NATURBARNA i Harvest planlegger korte historier om nesten ingenting, lange essay om miljø og et dikt om ørreten, skriver artikkelforfatterne. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer
Debattinnlegg

Takk. Takk til Cornelia Kristiansen, som i «På kornet» 12. juli utnevner oss til sine journalistiske forbilder. Det skjerper oss. Og gir en anledning til å fortelle hvorfor vi, og to andre, snart starter et nytt medium på nett - Harvest Magazine. Vi skjønner, Cornelia, at du synes det ser litt smått og søtt ut, flørten vi har på Facebook, men ikke døm oss etter oppvarmingen, vent på selve nettsida. Vi takker ydmykt for all interessen rundt Harvest, men la oss begynne først.

Simen har flyttet på landet, Kjetil har redusert sin stilling i Aftenposten. Ja. Men ikke for å fiske, ikke for å leve det gode sluttpakkeliv, mens vi blogger om det. Det vi gjør nå er nok vanskeligere enn noe annet vi har gjort. Vi skal lage magasinjournalistikk på digitale flater, forene det beste fra papir med nettets kjapphet, og prøve å leve av det.Men hvorfor om naturen? Kom dere tilbake til byen, skriver du, Cornelia. For det er jo i byen alt av interesse foregår og samfunnsproblemer finnes. Eller?

Skal man trekke seg tilbake, så er vel ikke naturen det dummeste stedet. I hvert fall ikke i vår tid. Der er fundamentet. Der er våre dypeste problemer og kilden til eksistensen. Er kanskje god journalistikk om naturen og menneskers forhold til den noe av det vi nå trenger aller mest? Vi tror at personlig erkjennelse og samfunnsproblemer går sammen i ett stort spørsmål: Hvordan leve? Respekt for naturen er respekt for livet. Hvordan øke denne? Når unger får nettbrett før sin første tur i skogen. Vår metode er glede, undring, tenkning. Vårt prosjekt er å gjenoppdage naturen, møte egen og andres lengsel, blant mye kunstig. Dette kan ikke gjøres fra byens kontorlandskap. Ingenting av dette har noe med Lars Mytting å gjøre, der er du på jordet, Cornelia. Men kanskje har det litt med Medie-Norge å gjøre, som du antyder. På Harvest kan vi unngå søppel på forsiden og proffe tips til perfekt sommerkropp, som du må slite med, Cornelia.

På harvest.as vil du finne korte historier om nesten ingenting, essay om miljø på 20.000 tegn, kanskje en kortfilm, et radiointervju, et dikt om ørreten, en fotoreportasje fra den siste villmark, en biologisk analyse av menneskenaturen. Om det blir Amelie fra Montmartre, som du frykter, eller Isak fra Sellanrå, får tiden vise. Av og til blir det noe viktig, imellom noe morsomt.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.