-  Vårt største danseoppdrag

Norges beste breakdansere inntar scenen i Oslo Nye Teaters «West Side Story». En graffitikunstner med hemmelig identitet har tagget kulissene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De tre guttene i dansegruppa «Pro-Kids» har ord på seg for å være noen av landets beste breakdancere - eller breakere, som de foretrekker å kalles. I disse dager ligger de i hardtrening fram til premieren på Oslo Nye Teaters største musikalske satsing noensinne - «West Side Story» 26. januar.

Teateret har også brukt en av Oslos beryktede graffiti-kunstnere, som har tagget kulissene til musikalen. Mannen arbeider under streng anonymitet, og nekter å bli avbildet eller intervjuet av Dagbladet. Oslo Nye får heller ikke kreditere kunstneren for arbeidene siden han insisterer på å forbli uidentifisert.

Dansetrioen snakker derimot gledelig om det de karakteriser som sitt største danseoppdrag.-  Dette er virkelig drømmejobben! sier Marcus «Dark Marc» Andreassen.

Provoserende

-  Å innlemme breaking og graffiti i «West Side Story» på denne måten er nok litt kontroversielt, og mange vil nok bli provosert. Men teater skal gjenspeile sin tid, sier regissør Svein Sturla Hungnes.

Han påpeker likevel at bruk av graffitikunst i forestillingen ikke er et uttrykk for generell legitimering av tagging.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer