Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vårtegn - etter 20 år

For første gang på tjue år åpnet i går Tegneforbundet sin vårutstilling. Tegnekunst for nærmere en halv million kroner er til salgs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sine lokaler i Rådhusgata i Oslo har Tegneforbundet både galleri og bibliotek, og i går fikk de besøkende til og med sprudlevann i glassene. Det nye med årets vårutstilling er de sterke bidragene fra avistegnerne.

- Ideen om å gjenoppta tradisjonen med en vårutstilling ble unnfanget og satt ut i livet på rekordtid, og vi fikk en overveldende menge innsendte bidrag som juryen har valgt ut fra, forteller daglig leder i Tegneforbundet Nina Engelsen.

Per Elvestuen er styreformann i tegneforbundet og har vært med på å plukke ut bilder til utstillingen.

- Jeg synes det er flott at avistegnerne er med i sterkere grad, sier Elvestuen og ler. Han er nemlig tegner i Dagens Næringsliv.

Dagbladet er svært sterkt representert på utstillingen. Både Finn Graff, Arne Nøst, Steffen Kverneland, Fredrik Skavlan og Frode Øverli tegner for avisa.

Utstillingen varer til 30. april.