Vasser i tilbud

Denzel Washington (47) kan velge og vrake i filmtilbud etter at han fikk Oscar for beste mannlige hovedrolle i mars. Snart skal han også regidebutere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LOS ANGELES (Dagbladet): Warren Beatty fikk overbevist ham om at han også burde spille i sin debutfilm som regissør. Selv om Beatty hadde gode argumenter og overbeviste Washington, vet han ikke om han vil gjøre det igjen.

- Det er nærmest meningsløst krevende. Du føler ikke at du har nok tid til noe som helst. 24 timer er ikke nok, sier Washington til Dagbladet.

Nå er den arbeidsnarkomane skuespilleren aktuell på norske kinoer i «John Q», en film som handler om en økonomisk presset far som i desperasjon barrikaderer seg på akuttmottaket på et sjukehus. Årsaken er at sønnen ikke får hjerteoperasjon fordi forsikringen ikke strekker til.

Usentimental

Flere av Washingtons mest kjente roller, som Malcolm X i filmen med samme navn, er basert på sanne historier. Selv mener han det er tilfeldig at han har fått mange roller i halvt biografiske filmer.

- Hva skal jeg si når Richard Attenborough spør om jeg vil spille Steve Biko i «Et rop om frihet»? Og når Spike Lee vil ha meg til å tolke Malcom X? Da spør du bare om når vi kan begynne, sier Washington, som ikke synes at de biografiske filmene er vanskeligere enn andre. Han rister på hodet av kritikken han har fått for rollene som den uskyldig drapsdømte bokseren Rubin «Hurricane» Carter og den militante svarte lederen Malcolm X.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer