Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vassilis Tsabropoulos

En av årets vakreste og inderligste.

CD: I trio med Arild Andersen og John Marshall har den greske pianisten Vassilis Tsabropoulos vist seg som en sjelden forener av (jazz) improvisasjon og (klassisk) klangbehandling. På sin første solo-CD for ECM spiller han fem nesten to tusen år gamle gresk-bysantinske hymner som brukes ved de ortodokse påskegudstjenestene, samt tre egne komposisjoner, inspirert av denne musikken.

Resultatet er til tider nesten smertefullt vakkert. Med distinkt anslag og stor klanglig dynamikk trekker Tsabropoulos opp både melodilinjene og deres omgivelser med utsøkt poetisk fingerferdighet, uten noen gang å falle for fristelsen til å «jazze opp» musikken. Snarere føyer han seg inn i en slags melodisk minimalisme, noen ganger nesten naivistisk og på grensen mot det innsmigrende, men heldigvis stort sett med en nerve i behold tvers gjennom all melankoli og enkelhet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media